Βρέφος το πρώτο κρούσμα στη Ρόδο- Θετικό στον ιό νεογνό στην Καστοριά

Δύο μωρά διαγνώσθηκαν με κορωνοϊό

Δύο μωρά έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό. Το πρώτο είναι ένα βρέφος επτάμισι μηνών, το οποίο αποτελεί και το πρώτο κρούσμα στη Ρόδο. Το δεύτερο είναι ένα νεογνό στην Καστοριά. 

Κορωνοϊός: 27 νεκρούς μετρά η Ελλάδα – «Έφυγε» κι ένας 88χρονος

Βρέφος το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Ρόδο

Βρέφος 7,5 μηνών βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό ύστερα από εξετάσεις που έγιναν κατά τη στο νοσοκομείο της Ρόδου.   Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα του Covid-19 που διαπιστώνεται στο νησί.

Το μωρό φέρεται να είχε συμπτώματα ίωσης και όταν ανέβασε πυρετό, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο και οι γατροί προχώρησαν σε εξέταση για κορωνοϊό, η οποία έδειξε ότι ήταν θετική.

Ένα νεογνό στην Καστοριά θετικό στον ιό

Θετικό στον ιό βρέθηκε κι ένα νεογέννητο βρέφος από την Καστοριά που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών, Δημήτρης Ψευτόγκας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» είπε ότι μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό, επέστρεψε στο σπίτι με τους γονείς του και μετά από 5-7 μέρες εμφάνισε συμπτώματα.

Πραγματοποιήθηκε η ειδική εξέταση και εντοπίστηκε θετικό. Δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι θετικοί οι γονείς. Πάντως η μητέρα δεν έχει συμπτώματα. Υπενθυμίζεται ότι στην Καστοριά έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα , ενώ δύο χωριά τελούν υπό καραντίνα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top