Κορωνοϊός: 27 νεκρούς μετρά η Ελλάδα – «Έφυγε» κι ένας 88χρονος

Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, καθώς χθες το βράδυ κατέληξε άλλος ένας άνδρας από τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ποιοι παράγοντες μπορούν να τον επιδεινώσουν;

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 88χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και εξέπνευσε την περασμένη Τετάρτη, 18 Μαρτίου.

Ο άτυχος άνδρας εισήλθε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και μετά από περίπου οχτώ ώρες κατέληξε. Αντί όμως να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία χθες, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του.

Κορωνοϊός: «Χιλιάδες ασθενείς παλεύουν με ήπια συμπτώματα»

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ και αν υπέφερε από κάποιο χρόνιο νόσημα.

Την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε τέσσερις νέους καταγεγραμμένους θανάτους, 26 συνολικά σε όλη τη χώρα. 

Η μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό στη χώρα είναι τα 73 έτη. Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό. Τέλος, 42 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο.

Στο «Ελ. Βενιζέλος» η δωρεά ιατρικού υλικού από τα ΗΑΕ στην Ελλάδα 

Ο κ. Τσιόδρας, κατά την ενημέρωση αναφέρθηκε εκτενώς στον θάνατο του 42χρονου επισκέπτη καθηγητή στην Κρήτη, ο οποίος δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Όπως είπε, παρατηρείται σε ορισμένους ασθενείς μαζική θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, που προκαλείται από τη νόσο Covid-19.

Κορωνοϊός: «Εξαντλήθηκα και αφυδατώθηκα»

Μάλιστα, τόνισε πως οι θεράποντες ιατροί στην Κρήτη χορηγούσαν στον ασθενή αντιπηκτική αγωγή για την συγκεκριμένη επιπλοκή, χωρίς δυστυχώς, αποτέλεσμα. Για την επιπλοκή ασθενών Covid-19, που έχει εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες, είναι σε επαγρύπνηση αυτές τις μέρες οι γιατροί που ασχολούνται με τη νόσο του κορωνοϊού ανά τον κόσμο.

Κορωνοϊός: Στους 26 οι νεκροί στη χώρα μας - 71 νέα κρούσματα

Τέλος υπογράμμισε πως δεν παρατηρείται μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, αλλά εξήγησε ότι είμαστε ακόμα στην έναρξη της μάχης με τον ιό.. Όπως ανέφερε «δεν χρειάζεται εφησυχασμός, πρέπει να συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε παρότι δεν βλέπουμε εκθετική αύξηση των περιστατικών στην χώρα μας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top