Εγκλωβισμένοι φοιτητές σε Ιταλία και Ισπανία- Τι λένε στο Star

Κλειστά σύνορα και καθηλωμένα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού

Κλειστά σύνορα και καθηλωμένα αεροπλάνα λόγω κορωνοϊού, κρατούν δεκάδες Έλληνες που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα, εγκλωβισμένους σε Ιταλία και Ισπανία. Μεταξύ αυτών και φοιτητές, οι οποίοι μίλησαν αποκλειστικά στο Star και την δημοσιογράφο Κατερίνα Τσαμούρη.

Μενδώνη στο Star: Κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο μονάδας του ΥΠΠΟ

«Χρειάζεται κάποια οργανωμένη ενέργεια από πλευράς κράτους ακόμα και προληπτικά μέτρα για να ξέρουμε ότι δεν θα μείνουμε εδώ πέρα με αβεβαιότητα», είπε η Ελένη Τσοπανίδου, φοιτήτρια στην Μαδρίτη
Η Ναταλία Τζέκα – φοιτήτρια στο Ιόνιο πανεπιστήμιο δήλωσε: « πιστεύω ότι ίσως θα είμαι πιο ασφαλής να είμαι στο σπίτι μου, στην πατρίδα μου γιατί σίγουρα δεν θα είμαι μόνη μου εκεί πέρα». 

Κορυφώνεται όμως και η αγωνία για τους γονείς τους. Η Μαγδαληνή Κυπιρτίδου , μητέρα φοιτήτριας είπε στο Star «έχουμε τεράστια αγωνία για το τι θα γίνει, τι γίνεται! δεν μπορώ να είμαι κοντά της να την παρηγορώ γιατί όπως καταλαβαίνετε φοβάται». Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, γίνονται ήδη προσπάθειες για τον επαναπατρισμό τους με απευθείας πτήση προς Αθήνα. 

Δεν είναι όμως μόνο οι φοιτητές. Τη δική τους "Οδύσσεια" βιώνουν τις τελευταίες ώρες, 6 Έλληνες που εργάζονται σε εταιρεία μεταφορών. Την Κυριακή, ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα. Από το Λονδίνο πήγαν με λεωφορείο στην Αγκόνα, όπου τους είπαν ότι δεν μπορούν να μπουν στο πλοίο. Τους έστειλαν στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας! 

Διάγγελμα Μέρκελ: «Η κατάσταση είναι σοβαρή, πάρτε την στα σοβαρά»

Η Γιώτα Δημητρίου , κάτοικος Λονδίνου είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία «Πραγματικά ταξιδεύουμε όλη την νύχτα. Και είμαστε από τις πέντε η ώρα το πρωί μέχρι τις έντεκα το βράδυ ακίνητοι, σταματημένοι, με μια λαοθάλασσα από φορτηγά, από αυτοκίνητα, από νταλίκες. Έντεκα η ώρα ανοίγουν τα σύνορα για να περάσουμε. Μας σταματάνε και μας λένε: Έλληνες; Όχι! Από εδώ περνάνε μόνο Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Ούγγροι»Τελικά επέστρεψαν στην Αγκόνα, όπου και παραμένουν μέχρι να βρεθεί πλοίο που θα τους μεταφέρει στην Ελλάδα. 

Χάος όμως προκλήθηκε και σε αεροπλάνο με κύπριους φοιτητές. Η πτήση που έφτασε από το Μάντσεστερ ήταν επεισοδιακή. Περίπου 30 Κύπριοι φοιτητές δεν μπόρεσαν να μπουν στη χώρα. Κι αυτό γιατί δεν είχαν πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι δεν νοσούν από κορωνοϊό.

Οι αρχές της Κύπρου ήθελαν το αεροπλάνο να γυρίσει πίσω στο Μάντσεστερ ! Τελικά, μετά την ένταση , οι Αρχές τους αποβίβασαν. Και οι 30 θα παραμείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top