Μενδώνη στο Star: Κρούσμα κορωνοϊού σε υπάλληλο μονάδας του ΥΠΠΟ

Ποια είναι τα μέτρα που παίρνει το Υπουργείο Πολιτισμού

«Έχουμε πάρει μέτρα από την προηγούμενη Πέμπτη με βάση τις οδηγίες του πρωθυπουργού» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για τα μέτρα στο κτίριο του Υπουργείου, αλλά και στους υπόλοιπους χώρους αρμοδιότητάς του, όπως αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, εκθέσεις κ.ά. για την επιδημία του κορωνοϊού.   

Μενδώνη: «Η κρατική αντιμετώπιση των γυναικών καθορίζει τη δημοκρατία μας»

Όπως αποκάλυψε στη Μ. Ζαχαρέα η Λ. Μενδώνη, από σήμερα  υπάρχει ένα κρούσμα κορωνοϊού σε μικρή μονάδα του ΥΠΠΟ στην Αττική, όπως πληροφορήθηκε η Υπουργός σχεδόν ταυτόχρονα  με τον ίδιο τον  υπάλληλο. Η ίδια  πρόσθεσε ότι  έκλεισε άμεσα  ο χώρος στον οποίο βρισκόταν ο υπάλληλος, απολυμάνθηκε ο χώρος και μπήκαν προληπτικά σε καραντίνα όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του.

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Με αυτά τα μέτρα θα στηρίξουμε την οικονομία   

Όσον αφορά τα γενικότερα μέτρα, η Υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι  έχει ανασταλεί  η λειτουργία των υπηρεσιών, όπως και των εργασιών στους χώρους του,  βάσει συγκεκριμένου πλάνου, έχουν γίνει απολυμάνσεις  σε όλα τα κτίρια, υπάρχει επαφή με τις περιφερειακές υπηρεσίες και έχουν  προγραμματισθεί οι αναγκαίες προμήθειες γαντιών και αντισηπτικών.  

Η κα Μενδώνη ανέφερε ακόμα ότι συνεδριάζει την ίδια ώρα το ΚΑΣ για πρώτη φορά από την ίδρυσή  τηλεδιάσκεψη.  

Κατέληξε μιλώντας στη Μάρα Ζαχαρέα η Υπουργός Πολιτισμού: 

«Ο στόχος είναι ένας και μοναδικός, να εμποδίσουμε την εξάπλωση του ιού και να προστατεύσουμε τον συνάνθρωπό μας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top