ΕΟΤ: Σταματά η διαφημιστική προβολή της Ελλάδα

Έκτακτα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού

ΕΟΤ

Στη λήψη δραστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων του από τον κορωνοϊό προχωρά ο ΕΟΤ. 

Κορωνοϊός: Κλειστές όλες οι εκκλησίες – Ποια μυστήρια θα τελούνται

Συγκεκριμένα διακόπτεται:

  • η διαφημιστική καμπάνια του ΕΟΤ στο εξωτερικό,
  • το πρόγραμμα ταξιδιών εξοικείωσης για ξένους δημοσιογράφους και Τ.Ο.s στην χώρα μας,
  • η λειτουργία των γραφείων πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο.
  • Η διακοπή των ταξιδίων εξοικείωσης και της λειτουργίας των Γραφείων Πληροφοριών ΕΟΤ σε Ακρόπολη και Αεροδρόμιο, θα ισχύσει για ένα μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον απαιτείται.

Με εντολή του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ειδικό συνεργείο προχώρησε την περασμένη Παρασκευή 13/03/20 στην απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων και των χώρων  εργασίας στο κεντρικό κτήριο του ΕΟΤ.

Αυτά είναι τα καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά μετά την Τετάρτη

Εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία 

Για τις Υπηρεσίες του Οργανισμού εντός και εκτός Ελλάδας, η Διοίκηση του ΕΟΤ διαμόρφωσε πρόγραμμα εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα – σύμφωνα πάντα με την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών- για τους υπαλλήλους, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Covid-19: Ο δεκάλογος σωστής χρήσης του διαδικτύου για να μην «καταρρεύσει»

Ήδη από την προηγουμένη εβδομάδα, με εντολή του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, τα γραφεία των 16 Υπηρεσιών ΕΟΤ εξωτερικού, προσφέρουν ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον τουρισμό.  

Νέα μέτρα στο Δημόσιο: Εκ περιτροπής εργασία και τηλεργασία

Αναλυτικότερα από χθες, Δευτέρα 16 Μαρτίου:

  • Τίθεται σε ισχύ η εκ περιτροπής εργασία - με σύσταση ομάδων εργασίας όπου είναι εφικτό ή/και με τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας - και η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων, ώστε να διασφαλισθεί η αδιάλειπτη λειτουργία της Υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που δεν θα βρίσκονται στον Οργανισμό, τελούν σε κανονική υπηρεσία και είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι.
  • Αναστέλλονται όλες οι υπηρεσιακές μετακινήσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό καταρχήν για ένα (1) μήνα με δυνατότητα παράτασης, εφόσον κριθεί απαραίτητο. Για προληπτικούς λόγους, συνιστάται επίσης η αποφυγή των ταξιδίων για προσωπικούς λόγους.
  • Περιορίζονται στο ελάχιστο οι επισκέψεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες και αξιοποιούνται τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και εργασίας.
  • Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες οι οποίες συναλλάσσονται με κοινό. Δηλαδή, χρήση εναλλακτικών μέσων επικοινωνίας και ενημέρωσης του κοινού και να αποφεύγεται η διά ζώσης επικοινωνία, όπου αυτό είναι εφικτό.
  • Απαγορεύεται η είσοδος στους χώρους εργασίας διανομέων, όπως courier, delivery καφέ, φαγητού, κλπ.
  • Τέλος, συνιστάται η αυστηρή λήψη μέτρων ατομικής υγιεινής.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν και εφαρμόζονται αναλογικά και για το προσωπικό, που υπηρετεί στα Γραφεία Πληροφοριών Ε.Ο.Τ., εντός και εκτός Αττικής, την Αποθήκη Ε.Ο.Τ., τις Υπηρεσίες Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού, καθώς και τις λοιπές Υπηρεσίες που φιλοξενούνται στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top