Τροποποιήσεις δρομολογίων ΟΑΣΑ λόγω κορωνοϊού

Ποιά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς

αστικό λεωφορειο

Τροποποιήσεις στα δρομολογία σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώνει η έξαρση του κορωνοϊού, λαμβάνει ο ΟΑΣΑ. 

Προσωρινή αναστολή επιλεγμένων δρομολογίων από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω κορωνοϊού

Βασική αιτία των τροποποιήσεων αυτών είναι οι άδειες ειδικού σκοπού που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι οδηγοί. Ο ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι «με στόχο την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, το έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών που έχει σημειωθεί την τελευταία εβδομάδα.»
Το επιβατικό κοινό θα μπορεί να ενημερώνεται για το ημερήσιο ειδικό πρόγραμμα εκτέλεσης δρομολογίων για κάθε γραμμή από την εφαρμογή OASA Telemetics, την ιστοσελίδα της τηλεματικής, καθώς και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Τα μέτρα που λαμβάνονται στα Μ.Μ.Μ.

•    συστηματική απολύμανση συρμών και οχημάτων από εξειδικευμένα συνεργεία
•    αναστολή της εφαρμογής του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ
•    τοποθέτηση αντισηπτικών για τους εργαζομένους σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και καμπίνες οδηγών
•    προμήθεια 40.000 γαντιών για τους οδηγούς των λεωφορείων.

Κορωνοϊός: Τι είπε στο STAR o ταξιτζής που μετέφερε τον άτυχο 53χρονο

Παράλληλα, ο ΟΑΣΑ προτρέπει τους επιβάτες να ελαχιστοποιήσουν τις συναλλαγές με χαρτονομίσματα και κέρματα και να προτιμούν τη χρήση καρτών - πιστωτικών ή χρεωστικών - στα εκδοτήρια. Επίσης, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών, σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας καιπροσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top