Ανακοίνωση του υπ.Υγείας: 38 νέα κρούσματα κορωνοϊου-Στα 228 το σύνολο

Τα 22 είναι «ορφανά»

38 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο λοιμωξιολόγος και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Κορωνοϊός: Τέλος σε κυριακάτικες αγορές και εμποροπανηγύρεις!

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι πλέον 228. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα «ορφανά« κρούσματα είναι 22, ενώ 5 συμπολίτες μας με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε εντατικές μονάδες. Έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς.

Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα. Συνολογικά έχουν παρθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγιεινομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς.

Τρεις οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό

Την ίδια στιγμή, τα ΜΜΜ θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστιμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προσοχή: Μεγάλη εστία μικροβίων τα κινητά- Πώς να τα απολυμάνετε σωστά

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση ασθένειας. Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπογράμμισε ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι στην εμπροσθοφυλακή και είναι λογικό αρκετοί να νοσήσουν.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι τρεις μετά τους θανάτους σε Πτολεμαΐδα και Ζάκυνθο το πρωί του Σαββάτου.

Κορωνοϊός: Πώς να φροντίσετε στο σπίτι ένα ύποπτο κρούσμα

Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επισήμως είχαμε 190 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, από τα 190 κρούσματα τα 11 είναι «ορφανά», δηλαδή δεν μπορεί να εντοπιστεί η πηγή μετάδοσης του ιού, και ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι τα 9 από αυτά είναι στην Αττική. Από την πανδημία 47 ασθενείς που νόσησαν από κορωνοϊό κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top