Τρεις οι νεκροί στη χώρα από τον κορωνοϊό

Ένα 90χρονος στην Πτολεμαΐδα κι ένας 67χρονος στη Ζάκυνθο

Δύο ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, ο ένας στην Πτολεμαΐδα και ο άλλος στη Ζάκυνθο, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα τρία. 

Έρημη πόλη η Αθήνα: Ποιες επιχειρήσεις είναι από σήμερα κλειστές

Ο δεύτερο νεκρός είναι άνδρας, ηλικίας 90 ετών που νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές πνευμονίας.

Έτσι γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

Στο ίδιο νοσοκομείο φέρεται να νοσηλεύονται ακόμη δύο συγγενείς του θύματος, ο οποίος είχε καταγωγή από την Δαμασκηνιά Βοΐου της Καστοριάς.

Ο 90χρονος βγήκε θετικός στον κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καστοριάς και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μποδοσάκειο όπου και κατέληξε.

Πέτσας: Θετική στον κορωνοϊό η σύζυγός μου

Ο τρίτος νεκρός, είναι ένας 67χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 67χρονος άνηκε στο γκρουπ των προσκυνητών που είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους. Τις τελευταίες μέρες είχε επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. 

Νέα μέτρα: Κλείνουν εμπορικά κέντρα, καφετέριες, εστιατόρια!

Κορωνοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου

«Ανακοινώνονται δύο θάνατοι από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2:

90χρονος Έλληνας πολίτης, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχε καταλήξει ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

Tα κρούσματα σε όλη τη χώρα είναι συνολικά 190, έντεκα εκ των οποίων είναι «ορφανά». Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει θορυβήσει τις Αρχές οι οποίες το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσαν νέα, αυστηρότερα μέτρα, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη κατέληξε ο 66χρονος από την Ηλεία που είχε προσβληθεί από τον ιό και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πατρών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top