Έτσι γίνεται το τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού

«Μην τρέχετε να το κάνετε!» προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας

Καθώς η ανησυχία των πολιτών για την εξάπλωση του κορωνοιού μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το πρώτο πράγμα που τονίζει η επιστημονική κοινότητα είναι πως όσοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, δε χρειάζεται να κάνουν το τεστ ανίχνευσης του ιού!

Στη «μάχη» ανίχνευσης του ιού τα ιδιωτικά κέντρα

Με τα νοσοκομεία να δίνουν προτεραιότητα, για εργαστηριακό έλεγχο σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όλο και περισσότεροι στρέφονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, για να μάθουν αν έχουν εκτεθεί στον κορωνοϊό. Κάθε ένα όμως ακολουθεί διαφορετική διαδικασία λήψης δείγματος     

«Υπάρχει περίπτωση ένα αποτέλεσμα να είναι ψευδώς αρνητικό»

Σύμφωνα με τους ειδικούς η αξιοπιστία ενός διαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του κορωνοϊού αγγίζει το 97%. Ομως, υπάρχει και ο κίνδυνος ένα αποτέλεσμα να είναι... ψευδώς αρνητικό.

«Αν ένα τεστ είναι αρνητικό υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα ότι δεν νοσούμε. Δε είμαστε όμως σίγουροι. Εξαρτάται αυτό και από την περίοδο του τεστ και από την περίοδο στην οποία πήραμε το τεστ και γι αυτό με την επανάληψη αν και το δεύτερο είναι αρνητικό τότε εφησυχάζουμε» δηλώνει στο STAR η επιδημιολόγος-καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Παντεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λίνου.

Μην αγοράζετε τεστ μέσω Διαδικτύου

Την ίδια ώρα, στη διαδικτυακή αγορά του εξωτερικού ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια διάφορα τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  όμως προειδοποιεί για αναξιόπιστες μεθόδους που μόνο πρόοβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top