Μέτρα προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ

Λόγω κορωνοϊού λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας

ΕΛΤΑ

Σε μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό προχώρησαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες τους. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα ΕΛΤΑ έχουν ήδη ενσωματώσει σε όλο το δίκτυό τους τις επίσημες οδηγίες των αρμόδιων φορέων της πολιτείας τόσο για τα μέτρα πρόληψης και την τήρηση κανόνων υγιεινής όσο και για τη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων τόσο πιθανών όσο και επιβεβαιωμένων και παράλληλα συνιστούν στους πελάτες τους: 

Κορωνoϊός: Αποτελούν τα τρόφιμα πηγή μετάδοσης;

•    Να μη συνωστίζονται στα ταχυδρομικά καταστήματα και να διατηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις ο ένας από τον άλλο.
•    Να ακολουθούν τις υποδείξεις των ταχυδρομικών υπαλλήλων αναφορικά με τα μέτρα προστασίας εντός των ταχυδρομικών καταστημάτων.
•    Να προτιμούν την χρήση καρτών και να αποφεύγουν την χρήση μετρητών για τις οικονομικές τους συναλλαγές στα ταχυδρομικά καταστήματα.
•    Να επικολλούν τα γραμματόσημα αποκλειστικά με την χρήση δακτυλοβρεκτήρα.
•    Να απευθύνονται τηλεφωνικά στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών - 8001182000-στις περιπτώσεις που αναζητούν κάποια πληροφορία και δεν απαιτείται η φυσική τους παρουσία στο ταχυδρομικό κατάστημα.
•    Να λαμβάνουν τα απαραίτητα ατομικά μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής στην επαφή τους με τους ταχυδρομικούς υπαλλήλους.
•    Προκειμένου να διευκολύνουν τους πελάτες τους να αποφύγουν τις μετακινήσεις τους, τα ΕΛΤΑ ανακοινώνουν ότι επεκτείνουν τον χρόνο παραμονής των ανεπίδοτων ταχυδρομικών αντικειμένων (συστημένων επιστολών και δεμάτων) στα ταχυδρομικά καταστήματα, μέχρι νεωτέρας.

Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών


•    Επίσης, οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, όπως ορίζονται από τον ΕΟΔΥ, αλλά και όσοι είναι γονείς μαθητών, διευκολύνονται με άδειες ειδικού σκοπού, σύμφωνα με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Πλαισίου.
•    Τέλος, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα στην κατεύθυνση της προσωρινής εφαρμογής ευέλικτων μορφών εργασίας (τηλεργασία) για τους εργαζόμενους στα κτίρια της Διοίκησης, ενώ έχουν γίνει συστάσεις για αποφυγή πολυπληθών συσκέψεων και συγκεντρώσεων του προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους εργασίας, ενώ θα απολυμανθεί σταδιακά και ο στόλος των οχημάτων.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top