Αποζημίωση - μαμούθ για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

Είχε χάσει τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι

Αποζημίωση - μαμούθ επιδίκασε το Διοικητικό Πρωτοδικείο στην οικογένεια του 11χρονου Μάριου που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα στο σχολείο του στο Μενίδι.

Μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Μάριου – Τραγικές φιγούρες οι γονείς του

Όπως μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου, ο οποίος πέθανε από αδέσποτη σφαίρα, πριν από τρία χρόνια, θα πάρει 500.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου, το δημόσιο φέρει μεγάλη ευθύνη για την διαχρονικά πλημμελή όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά αστυνόμευση της περιοχής του Μενιδίου και ενώ στην συγκεκριμένη περιοχή η εγκληματικότητα χτυπά κόκκινο.

Αρχικά η αγωγή στρεφόταν κατά του ελληνικού Δημοσίου της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του δήμου Αχαρνών. Το δικαστήριο έκρινε ότι ευθύνη έχει μόνο το Δημόσιο, καθώς φέρεται να είχαν γίνει προειδοποιήσεις για την έκρυθμη κατάσταση στην περιοχή με άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Ο μικρός Μάριος είχε χάσει τη ζωή του τον Ιούνιο του 2017 σε σχολική γιορτή κι ενώ βρισκόταν στο προαύλιο μαζί με γονείς, δάσκαλους και άλλα παιδιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top