Μυτιλήνη: Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη στην περιοχή του Καρά Τεπέ

Η αιτία παραμένει άγνωστη

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 20:30 το απόγευμα του Σαββάτου λίγο έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, σε μια αποθήκη από άγνωστη αιτία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN Greece στο νησί, η πυρκαγιά ξέσπασε κοντά σε δομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «One happy family» στην περιοχή του Καρά Τεπέ και στο σημείο έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα με εννέα πυροσβέστες και λίγο αργότερα την έσβησαν.

Στο σημείο ωστόσο, παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ προανάκριση διενεργεί το τμήμα της περιοχής.

 

Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας σε Μυτιλήνη και Μόρια

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης παραμένει το αρματαγωγό πλοίο με τους νεοαφιχθέντες μετανάστες. Την ίδια ώρα το χοτ σποτ στη Μόρια ασφυκτιά με τους κατοίκους να ζητούν αποσυμφόρηση.

Οι αρχές έχουν ζητήσει από τους μετανάστες να βγουν από το αρματαγωγό προκειμένου να γίνει καταμέτρηση. Το πλοίο έχει πάρει εντολή απόπλου από το λιμενικό όμως λόγω καιρού παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Αρκετοί από τους μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν το πρωί ζητώντας να φύγουν για την Αθήνα. 450 μετανάστες έχουν καταγραφεί και μπει στο αρματαγωγό, 63 παραμένουν έξω στο λιμάνι αφού σύμφωνα με πληροφορίες δε χωράνε άλλοι μέσα. Οι 42 μετανάστες που έφτασαν προχθές στη Σκάλα Συκαμινιάς βρίσκονται ακόμα στο σημείο σε υπαίθριο καταυλισμό.

Ακόμη, μετανάστες καταγγέλλουν ότι 25 άτομα μαχαιρώθηκαν σε συμπλοκές χθες βράδυ. Τα μαχαιρώματα είναι καθημερινό φαινόμενο. Πριν λίγες ώρες τρείς Αφγανοί επιχείρησαν να ληστέψουν το νεαρό που βλέπετε και τον μαχαίρωσαν στη μύτη.

Το μεσημέρι ομάδες κατοίκων έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς με μουσικά δρώμενα ενάντια στα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί τίς τελευταίες μέρες στο νησί.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top