Πόλη- φάντασμα η Αμαλιάδα- Άδειοι δρόμοι και κλειστές επιχειρήσεις

Κλειστά και τα σχολεία της Ηλείας για να απολυμανθούν

Σε πόλη- φάντασμα έχει μετατραπεί η Αμαλιάδα μετά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Έκλεισαν οι επιχειρήσεις. Άδειασαν οι δρόμοι. Σε αναμμένα κάρβουνα όμως βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Αχαΐας με τους κατοίκους να ανησυχούν για εξάπλωση του ιού.

Κορωνοϊός: 31 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Ανακοινώθηκαν 21 νέα

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αμαλιάδα και η ευρύτερη περιοχή της Ηλείας μετά τα 23 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο επίπεδο 1 της επιτήρησης η Αμαλιάδα σήμερα μπήκε στη φάση 2.

«Για περιοχές της Ελλάδας, όπως η Αμαλιάδα, έχουν περάσει στη φάση 2. Συνολικά υπάρχουν 5 φάσεις» εξήγησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Δ.Τσιόδρας και εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας.

Κορωνοϊός: «Οι περισσότεροι είχαν συμπτώματα, κυρίως βήχα και πυρετό»

Η Αμαλιάδα είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που βλέπουμε άδειους τους δρόμους της. Ο μόνος που κυκλοφορεί στην κεντρική πλατεία είναι ο απεσταλμένος του Star,  Κώστας Γκελντής.

Ο κορωνοϊός έβαλε λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, κατέβασε ρολά καταστημάτων και άδειασε τα ράφια των φαρμακείων στην πόλη.
Η παθολογική κλινική του Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου είχε διακομιστεί αρχικά το ένατο κρούσμα κορωνοϊού μπήκε σε καραντίνα.

Κλειστά είναι σήμερα και τα σχολεία της Ηλείας αλλά και αύριο για να απολυμανθούν.

Στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου νοσηλεύεται ο 66χρονος, η γυναίκα του και 9 ακόμη συνταξιδιώτες τους, που πήγαν στους Αγίους Τόπους, επικρατεί ανησυχία.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών έχει σημάνει συναγερμός. Τα κρούσματα έχουν απομονωθεί στα επείγοντα. Οι άνδρες της ασφάλειας δεν αφήνουν τους πολίτες να πλησιάσουν ούτε την κεντρική είσοδο. Δίπλα από τα επείγοντα σε ένα κοντέινερ λαμβάνονται δείγματα. Οι μικροβιολόγοι με τις ειδικές στολές από χθες δεν έχουν σταματήσει να κάνουν εξετάσεις.

Όσοι βγαίνουν από μέσα φορούν όλοι μάσκα. Οι απολυμάνσεις μέσα στο νοσοκομείο έχουν φτάσει μέχρι και στους ιατρικούς φακέλους. Οι άδειες γιατρών, νοσηλευτών και σεκιούριτι έχουν όλες ανακληθεί.

Η κυβέρνηση προχώρησε σε έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο με κλείσιμο σχολείων, θεάτρων, κινηματογράφων χώρων άθλησης και συναθροίσεων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top