Κορωνοϊός: Δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα - Συγγενικό πρόσωπο του 66χρονου

Έκτακτα μέτρα σε τρεις νομούς για ένα 48ωρο

Ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού, το δέκατο συνολικά, επιβεβαιώθηκε σήμερα το πρωί. Πρόκειται για Ελληνίδα, η οποία φέρεται να ταξίδεψε μαζί με τον 66χρονο που διαγνώστηκε με τον ιό και να είναι συγγενικό του πρόσωπο. 

Κορωνοϊός: Ένατο κρούσμα στην Ελλάδα – Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας. 

Κορωνοϊός: Δύο οι τύποι του Covid-19 που προκαλούν την επιδημία

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο – Κλειστά όλα τα σχολεία

Μετά το κρούσμα του 66χρονου,η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, καθώς οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην εκδρομή που βρισκόταν και ο 66χρονος, 52 στο σύνολο, προέρχονταν από αυτές τις περιοχές. 

Έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό σε Αχαΐα - Ηλεία – Ζάκυνθο!

Οι συνταξιδιώτες του άνδρα, έσπευσαν στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθούν κι αυτοί στις απαραίτητες εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα.

Κορωνοϊός: Από πέντε έως επτά μέρες η επώαση του ιού

Μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας, ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου για τον νέο κορονοϊό, ανακοίνωσε τα μέτρα που λαμβάνονται ύστερα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Σήμερα και αύριο λοιπόν, σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο:

  • Κλείνουν όλα τα σχολεία και
  • Αναβάλλονται συναθροίσεις (θέατρα, σινεμά, αθλητικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία).
  • Μέσα στο επόμενο 48ωρο, τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

Προσοχή στην υγιεινή

Ο κ. Τσίοδρας υπογράμμισε ξανά τη σημασία των μέτρων προσωπικής υγιεινής που πρέπει να λαμβάνουμε όλοι. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να πλένουμε συχνά τα χέρια μας, να βήχουμε καλύπτοντας το στόμα και τη μύτη με τον αγκώνα, να μην πλησιάζουμε στα δύο μέτρα κάποιον που έχει ασθενήσει από τον ιό και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους με πολλά άτομα. 

Στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top