Μόνο στο Star: Στη Θεσσαλονίκη θα μεταφερθούν οι 500 πρόσφυγες από Μυτιλήνη

Που προβλέπεται να φιλοξενηθούν - Αδιαπέραστο πλέον το Αιγαίο

Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό «Ρόδος» το οποίο θα παραλάβει τους νεοαφιχθέντες μετανάστες που, ενώ υπήρξε η ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία στα σύνορα μας, έφτασαν παράνομα με βάρκες στο νησί και κατασκήνωσαν στο λιμάνι. Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, οι συγκεκριμένοι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Πέτσας στο Star: Τα νέα σχέδια αντιμετώπισης της ασύμμετρης απειλής

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έδεσε το αρματαγωγό «Ρόδος» του Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο θα επιβιβαστούν οι περίπου 500 μετανάστες, που από την Παρασκευή έφτασαν με βάρκες στο νησί και από τότε έχουν κατασκηνώσει στο λιμάνι, μετατρέποντάς το σε υπαίθριο hot spot.

Δύσκολη νύχτα για τις Καστανιές - Επιδρομή ετοιμάζουν οι μετανάστες

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star, το αρματαγωγό θα τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, όχι σε κάποια οργανωμένη δομή φιλοξενίας, αλλά θα στηθεί ένας προσωρινός καταυλισμός με σκηνές σε περιοχή κοντά στο Αεροδρόμιο. 

Οι νεοαφιχθέντες μετανάστες δεν δικαιούνται να κάνουν αίτηση ασύλου και θα απελαθούν σύντομα από την χώρα μας, καθώς υπάρχουν πλέον διακρατικές συμφωνίες με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και θα επαναπροωηθούν.

Έβρος: Τουρκμένους τζιχαντιστές στέλνει στην Ελλάδα ο Ερντογάν

500 μετανάστες στο υπαίθριο hot spot στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Λεωφορεία άρχισαν να παραλαμβάνουν κατά ομάδες τους μετανάστες από το λιμάνι, τους οδηγούν στο αστυνομικό τμήμα της Μυτιλήνης, ώστε να ταυτοποιούνται με φωτογραφίες και δακτυλικά αποτυπώματα και στη συνέχεια να επιστρέφουν στο λιμάνι και να επιβιβάζονται στο αρματαγωγό.  

Έβρος: Ενισχύεται η γραμμή άμυνας στα ελληνοτουρκικά σύνορα

«Σφραγίστηκαν» τα θαλάσσια σύνορα 

Την ίδια ώρα, «σφραγίζονται» τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο των Λιμενικών Λέσβου, για δεύτερο 24ωρο παρατηρούνται μηδενικές ροές μεταναστών από τις απέναντι ακτές.

Τουρκία: Πογκρόμ μεταναστών από τους Γκρίζους Λύκους

Αδιαπέραστο το Αιγαίο από τους Έλληνες λιμενικούς

Οι Έλληνες λιμενικοί χτενίζουν όλη μέρα και νύχτα τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας στο Αιγαίο, αποφασισμένοι να αποτρέψουν οποιοδήποτε σκάφος επιχειρήσει να περάσει στην ελληνική πλευρά.

Τα τελευταία δύο 24ωρα δεν έχει περάσει κανένα σκάφος στα ελληνικά νησιά, ενώ την περασμένη Δευτέρα περισυνέλλεξαν τους τελευταίους 45 μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top