Μεταναστευτικό: Σε Λέσβο-Χίο-Σάμο φτιάχνουν τείχος τα σκάφη του Λιμενικού

Δεκάδες χιλιάδες οι πρόσφυγες που ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα

Με αυξημένες περιπολίες και επιχειρησιακά μέσα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο προσπαθεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα τοίχο προστασίας καθώς δεκάδες χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Χωρίς καμία ντροπή και κανένα ίχνος σεβασμού προς αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, ο Ερντογάν τους χρησιμοποιεί και  επιχειρεί να μετατρέψει σε αποθήκη ψυχών τη χώρα μας. Στα τουρκικά παράλια είναι τεράστιος ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών που ετοιμάζεται να ανέβει σε λέμβους και να φτάσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Η Ελλάδα απαντά με 52 πλοία του Λιμενικού και του Ναυτικού τα οποία είναι σε συνεχή επαγρύπνηση. Από το πρωί όπως βλέπετε στις εικόνες το λιμενικό χτενίζει τη θαλάσσια περιοχή στη Μυτιλήνη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας από την Παρασκευή πραγματοποιεί επίσκεψη και συνεχείς συσκέψεις σε Λέσβο, Χίο και Σάμο για να μεταφέρει ξεκάθαρο μήνυμα προς την απέναντι πλευρά.  

Το πρωί σε συνθήκες θύελλας 27 μετανάστες, όλοι τους Αφρικανοί, που επέβαιναν σε πλαστική βάρκα έφτασαν στη Σκάλα Συκαμινιάς στη Βόρεια Λέσβο.

Συνολικά  180 μετανάστες και πρόσφυγες, πέρασαν σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο.

Το Λιμενικό προχώρησε στη διάσωση και περισυλλογή 58 ατόμων σε Σάμο και Μεγίστη, ενώ με λέμβους αποβιβάστηκαν 122 μετανάστες. 69 στη Λέσβο και 53 στη Σάμο.

Την ίδια ώρα κάποιοι επιχειρούν ξεσηκωμό μέσα στα hot spot των νησιών. Αργά το βράδυ της Παρασκευής μετανάστες από τη Μόρια, με τα υπάρχοντα τους στις πλάτες, ξεκίνησαν με τα πόδια για το λιμάνι της Μυτιλήνης μετά από ύποπτο μήνυμα που έφτασε στα κινητά τους.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR του Σαββατοκύριακου 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top