Κορωνοϊός: 38χρονη στη Θεσσαλονίκη το πρώτο θετικό κρούσμα του covid-19

Είχε ταξιδέψει στην Ιταλία - Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Έφτασε και στην Ελλάδα ο κορωνοϊός, καθώς επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια 38χρονη Ελληνίδα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία και βρίσκεται σε απομόνωση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και ορίζεται ως «ασθενής Μηδέν». Στη συμπρωτεύουσα σπεύδει εσπευσμένα και ο Βασίλης Κικίλιας.

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 15 άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίες ημέρες απομονώνονται οικειοθελώς. Οι αρχές αναζητούν όσους ταξίδεψαν μαζί της, ενώ δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί αν η 38χρονη ήταν μέλος της εκδρομής που έκανε σχολείο της Θεσσαλονίκης στην Ιταλία.

Αυτές είναι οι οδηγίες για την προστασία από τον κορωνοϊό

Σε εφαρμογή τίθεται η διαδικασία της «ιχνηλασιμότητας», της αναζήτησης δηλαδή των επαφών που είχε η ασθενής από την ημέρα που επέστρεψε πού πήγε, με ποιους συναντήθηκε, πόση ώρα και με ποιο τρόπο είχε την επαφή με τον καθένα. 

Τι αναφέρει για το περιστατικό ο υπεύθυνος παρακολούθησης του κορωνοϊού του ΕΟΔΥ

«Η νεαρή γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και παρακολουθείται από ομάδα γιατρών. Η νόσος παραμένει μια ήπια νόσος και τονίζουμε την ανάγκη της τήρησης των κανόνων υγιεινής των χεριών», είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του κορωνοϊού για λογαριασμό του ΕΟΔΥ.

Ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στην Κέρκυρα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων

Επίσης, τόνισε ότι «Τις επόμενες μέρες άνθρωποι που έρχονται από περιοχές της Βόρειας Ιταλίας θα πρέπει να επιτηρούν την υγεία τους και σε περίπτωση συμπτωμάτων θα πρέπει να ειδοποιούν τον γιατρό τους, ή τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας».

Κορωνοϊός: Αρνητικός στον ιό ο ναυτικός που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία»

Εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Υγείας, ο υπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη όπου έχει συγκαλέσει σύσκεψη στις 17:00 στην Περιφέρεια.

Κορωνοϊός: Πώς βιώνουν οι Έλληνες στην Ιταλία τον συναγερμό

Εκεί, θα συμμετέχουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, το Δημάρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Διοικητής των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας, Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Προέδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ψυχραιμία και καλό συντονισμό συνιστά ο ΣΕΤΕ

Τους επόμενους μήνες η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες και θα απαιτηθεί από όλους ψυχραιμία, συντονισμός και συνεργασία.

O ΣΕΤΕ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του, τις αρμόδιες αρχές και τους φορείς της πολιτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιολόγηση της κατάστασης, η έγκυρη ενημέρωση και η τήρηση των μέτρων πρόληψης που χρειάζεται να εφαρμοστούν.

Ο ελληνικός τουρισμός έχει τη γνώση, την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό να αντεπεξέλθει αποτελεσματικά και σε αυτή την περίσταση.
 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top