Η Προεδρική Φρουρά δεν ξέχασε τον Εύζωνα της- Λύγισε ο πατέρας του Σπ. Θωμά

Ο 24χρονος έχασε τη ζωή του πριν από έναν χρόνο

Οι συνάδελφοι του δεν ξέχασαν τον Εύζωνα, Σπύρο Θωμά, ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από έναν χρόνο. Ο πατέρας του λύγισε μπροστά στο άγημα της Προεδρικής Φρουράς. Τα λόγια του, για τον χαμό του παιδιού του ράγισαν καρδιές. 

«Του είπα “παιδί μου αισθάνομαι υπερήφανος για σένα, γι’ αυτό που κάνεις, που αποφάσισες να τιμήσεις τους προγόνους μας και βγάζει δύο λέξεις “σ’ ευχαριστώ πατέρα”» περιγράφει ο Χρήστος Θωμάς και ξεσπά σε λυγμούς. 

Τρισάγιο στη μνήμη του 24χρονου εύζωνα που πέθανε μετά τη σκοπιά

Ο πατέρας του Σπύρου Θωμά, του εύζωνα που έφυγε στα 24 του χρόνια, μετά από την σκοπιά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, αγκαλιάζει σφιχτά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν αντέχει…λυγίζει.

Λίγο πριν την 25η Μαρτίου - Συγκλονίζουν οι γονείς του άτυχου εύζωνα

Η Προεδρική Φρουρά δεν ξέχασε τον εύζωνά της

Ο χαμός του λεβέντη του είναι βαθιά ριζωμένος στην καρδιά του. Ο πόνος παραμένει νωπός έναν χρόνο μετά. Όμως παίρνει κουράγιο, γιατί ξέρει ότι ο Σπύρος δε θα ξεχαστεί ποτέ. Η Προεδρική Φρουρά δε θα ξεχάσει τον Εύζωνά της.

«Η αιωνιότητα των ανθρώπων εξαρτάται από αυτό που αφήνουν πίσω τους και όχι από τα χρόνια που περνούν επί γης» σημείωσε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η μητέρα του αφήνει τα δάκρυα της να κυλήσουν. Κάθε ένα και μια σκέψη για τον Σπύρο της. Ένας λυγμός για το παιδί της. Εκείνη ήξερε πόσο περήφανος ήταν όταν έμπαινε στην Προεδρική Φρουρά.

«Έλεγε πατέρα ότι κάνω στη ζωή μου θέλω να το ζω να μην προσπερνάει η ζωή» αποκαλύπτει ο πατέρας του εύζωνα.

Συγκινητικό που συνάδελφοι θυμήθηκαν στιγμές και περιστατικά. «Το ήθος το ύφος του τον ανέδειξαν» είπε ο Ταγματάρχης Πεζικού Νικόλαος Βαβλάκης - Υποδιοικητής Προεδρικής Φρουράς.

«Με βοηθούσε στις δύσκολες στιγμές και δε θα το ξεχάσω ποτέ, όχι μόνο εμένα και όλους…» τόνισε ο εύζωνας, Άγγελος Ζιώγας.

Σήμερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε η τελετή ονοματοδοσίας στην αίθουσα εστίασης της Προεδρικής Φρουράς. Ονομάστηκε  «Αίθουσα Εύζωνα Θωμά Σπυρίδωνος», ως ένδειξη τιμής στον εκλιπόντα Εύζωνα Οπλίτη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top