Ζωγράφου: Το Star στο διαμέρισμα όπου μεγάλωνε το 11 μηνών κοριτσάκι

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα ιατροδικαστή

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε πειθαρχικό παράπτωμα του ιατροδικαστή που εξέτασε το 11 μηνών βρέφος. Δημόσια συγνώμη ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας των Σύρων, από τον ιατροδικαστή που διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση. Στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατέρας της μικρούλας μας δείχνει το διαμέρισμα του Ζωγράφου, όπου μεγάλωνε το μωρό. 

Νεκρό βρέφος Ζωγράφου: Πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ιατροδικαστή

Με τον πατέρα του βρέφους ήρθαμε εδώ στο φτωχικό του σπίτι στην περιοχή του Ζωγράφου. Ο ίδιος θέλησε να μας δείξει που κοιμάται αυτός και η οικογένεια του. 

Σε αυτό το διαμέρισμα, που φαίνεται στις εικόνες, μεγάλωνε η μικρούλα. Το μπουκάλι της, τα ρουχαλάκια της, το καρότσι είναι εκεί. Ο 23χρονος πατέρας, Τζαμάλ, επέστρεψε στο διαμέρισμα της οικογένειας με βαριά καρδιά. «Το μωρό κοιμόταν εδώ. Όλη η οικογένεια, η γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μας, κοιμόντουσαν εδώ. Εγώ κοιμόμουν στο διπλανό δωμάτιο» περιγράφει.

Βρέφος Ζωγράφου: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς του 11μηνου κοριτσιού

Η Ραουάν βρίσκεται συνεχώς στο νοσοκομείο μαζί με τα άλλα δύο της παιδιά.  «Ήταν συντριβή για τη γυναίκα μου, έχασε το παιδάκι της. Εγώ ήμουνα υπό συνθήκες κράτησης» συνεχίζει ο Τζαμάλ.

Διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα για πειθαρχικό παράπτωμα ιατροδικαστή

Θύελλα έχει ξεσπάσει με τους ιατροδικαστές που έκαναν αρχικά λόγο για σεξουαλική κακοποίηση του βρέφους. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, προκειμένου να διαπιστωθεί η τέλεση ή μη πειθαρχικού παραπτώματος στην υπόθεση του νεκρού μωρού από τη Συρία. 

Καλογριάς: «Υπήρξε αστοχία και βιασύνη από τους δύο ιατροδικαστές»

«Προφανώς υπήρξε και αστοχία από την πλευρά των δύο συναδέλφων ιατροδικαστών και βιαστική εκτίμηση, η οποία είχε δυστυχώς σαν αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν άνθρωποι που η ζωή τους είχε ταλαιπωρήσει ήδη αρκετά. Δεν είμαστε καθόλου περήφανοι γι’ αυτό και πραγματικά ζητάμε συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους» σημείωσε ο Νίκος Καλογριάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών του υπουργείου Δικαιοσύνης. 

Λέων: «Έγινε βεβιασμένη δήλωση»

«Δεν ελήφθη προφανώς σωστό ιστορικό και κατά δεύτερο λόγο έγινε μια δήλωση βεβιασμένη, άστοχη που δεν στηριζόταν σε επιστημονικά ευρήματα» εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρίας. 

Δικηγόρος Σύρων: «Αν δε ζητήσει δημόσια συγνώμη ο ιατροδικαστής, θα τον αφανίσουμε από τον χάρτη»

Δημόσια συγνώμη μέχρι το τέλος της εβδομάδας ζητά ο δικηγόρος της οικογένειας των προσφύγων. 
«Εάν δεν ζητήσει δημόσια συγνώμη ο ιατροδικαστής, εμείς θα κινηθούμε εναντίον του και ένας Θεός ξέρει τι άλλο θα βάλουμε για να τον αφανίσουμε από τον χάρτη» υποστήριξε ο Ανουάρ Μπάκρι. 

Πατέρας βρέφους: «κύριε ιατροδικαστή βιάστηκες αλλά σε συγχωρώ»

«Κύριε ιατροδικαστή απευθύνομαι σε εσένα και σου λεω : "Βιάστηκες. Έσφαλες, εγώ σε συγχωρώ και η γυναίκα μου» λέει οΤζαμάλ.
Η κατάθεση του γιατρού της άτυχης μικρούλας από το νοσοκομείο Παίδων Αγλαία Κυριακού, ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα στην υπόθεση.

Όπως σας αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ισχυρίστηκε ότι είναι πιθανό να προκλήθηκαν οι κακώσεις από λάθος χορήγηση του σκευάσματος. Η μικρούλα έκανε θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, καθώς είχε επιληπτικές κρίσεις.   

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top