«Χρυσόμαλλο Δέρας»: Άσκηση με δραματικό σενάριο για το προσφυγικό

Απούσα η Τουρκία - Για πρώτη φορά συμμετείχε η Βόρεια Μακεδονία

Ένα εφιαλτικό σενάριο για το προσφυγικό, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με άλλες βαλκανικές χώρες και τους Αμερικανούς.

Δένδιας στη Διάσκεψη Μονάχου: Εξηγήσαμε τι προκαλεί η Τουρκία στη Μεσόγειο

Επρόκειτο για την άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», από την οποία φυσικά απουσίαζε η Τουρκία. Παραστρατιωτικοί και τρομοκράτες πυρπόλησαν σκηνές, σε προσφυγικό στρατόπεδο που είχε στηθεί κοντά σε εμπόλεμη περιοχή.

Αμέσως παρενέβη μια πολυεθνική βαλκανική δύναμη με πεζοναύτες, ελικόπτερα και δυνάμεις πυροβολικού, για να προστατεύσει τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΓΕΕΘΑ, η Ελλάδα είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Στην άσκηση, συμμετείχαν έξι βαλκανικές χώρες και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Για πρώτη φορά πήραν μέρος και στρατιωτικοί από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ερντογάν και Εμινέ στο Πακιστάν 

Την ίδια στιγμή, ο Ερντογάν που περνάει δύσκολες ώρες στη Συρία και έχει νέα προβλήματα με τους Ρώσους, πήγε στο Πακιστάν μαζί με τη σύζυγό του Εμινέ, βρίσκοντας «αποκούμπι» στους Πακιστανούς συμμάχους του. 

Η Τουρκία ναυπηγεί τέσσερις κορβέττες για το Πακιστάν, ενώ πριν λίγους μήνες πακιστανικά μεταγωγικά αεροσκάφη είχαν κάνει παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top