Κακοκαιρία express από Παρασκευή: Έρχονται καταιγίδες και ισχυρά φαινόμενα

Πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό του καιρού

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο καιρός και από αύριο, Παρασκευή καταφτάνει νέα κακοκαιρία express, με βασικά χαρακτηριστικά τις βροχές και τις ισχυρές καταιγίδες. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα αλλάξει από το πρωί της Παρασκευής μέχρι και το Σάββατο, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό, αναμένεται να κινηθεί πολύ γρήγορα και να διασχίσει τη χώρα μας, πηγαίνοντας από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά. 

Βροχές και καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν το πρωί της Παρασκευής τα δυτικά και βορειοδυτικά και στην συνέχεια το σύνολο σχεδόν της χώρας. Από τη νύχτα της Παρασκευής, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Μάλιστα, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 μποφόρ την Παρασκευή και τα 8 με 9 μποφόρ το Σάββατο. Από την άλλη, στο Ιόνιο οι άνεμοι αναμένονται ασθενέστεροι κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση. 

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κίνηση του χαμηλού, ο υετός και η ταχύτητα και διεύθυνση του ανέμου κατά το διήμερο Παρασκευή 14/02 – Σάββατο 15/02.


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top