Με συνταγή γιατρού τα αντιγριπικά εμβόλια και αντιικά φάρμακα

Οι ελλείψεις ανάγκασαν το υπουργείο να πάρει μέτρα

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Νέα παρτίδα 50.000 αντιγριπικών εμβολίων δόθηκε στην αγορά από τον ΕΟΦ, προκειμένου όποιος επιθυμεί να εμβολιαστεί, έστω και τώρα. 

Πολίτες διαμαρτύρονταν ότι υπήρχε έλλειψη στα φαρμακεία, παρόλο που φέτος διατέθηκαν ένα εκατομμύρια δόσεις παραπάνω από πέρυσι. Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει ότι δεν μπορούσε να γίνει συνταγογράφηση του εμβολίου, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να πρέπει να το πληρώνουν. Έτσι λοιπόν, τα 50.000 επιπλέον τεμάχια που διατέθηκαν στην αγορά, θα χορηγηθούν με συνταγή γιατρού. 

Αντιγριπικό εμβόλιο: Έχει εξαντληθεί η πρώτη παρτίδα στα φαρμακεία!

Με ιατρική συνταγή τα αντιικά φάρμακα

Ο ΕΟΦ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Κατόπιν σημερινής γνωμάτευσης του Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Ε.Σ.Ε.) του ΕΟΦ, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Οργανισμού, ο τρόπος διάθεσης των προϊόντων TAMIFLU και RELENZA ορίζεται με «περιορισμένη ιατρική συνταγή φυλασσόμενη επί διετία».

Η έλλειψη που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στα παραπάνω φάρμακα και εμβόλια ανάγκασε το Υπουργείο Υγείας να πάρει μέτρα. Ταυτόχρονα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε και τις παράλληλες εξαγωγές των αντιιικών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top