Βαρειές «καμπάνες» για όσους κλείνουν τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης

Ποινές έως και 1 εκατ. ευρώ για διακοπή κυκλοφορίας

Βαρειές «καμπάνες» σε όσους κλείνουν για πάνω απο μία ώρα οδικές αρτηρίες ή την Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης ετοιμάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα φτάνουν έως και το ένα εκατομμύριο ευρώ! 

Αλλάζουν όλα στον νέο Κ.Ο.Κ: Τα πρόστιμα και οι παραβάσεις

«Θα πρέπει να φανταζόμαστε ότι η ΛΕΑ δεν υπάρχει! Είναι εκεί για υπηρεσίες ταχείας διέλευσης. Δεν είναι για τον οδηγό τον εξυπνάκια που βλέποντας το δρόμο να μποτιλιάρει, χώνεται εκεί μέσα και κάνει το πρόβλημα χειρότερο» είπε ο Κωστής Στεφανής. 

Ποινές έως και ένα εκατομμύριο ευρώ για διακοπή κυκλοφορίας σε εθνικές οδούς

Ο νέος νόμος θα τιμωρεί κάθε λογής παραβάτες. Ακόμη και όσους επιχειρούν να διασχίσουν κεντρικούς δρόμους στο χιονιά χωρίς αλυσίδες, όπως έγινε το Δεκέμβριο στη Μαλακάσα. Η Εθνική οδός κόπηκε στη μέση απο φορτηγα και ΙΧ. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, όποιος διακόπτει την κυκλοφορία σε εθνικό οδικό δίκτυο για πάνω από 1 ώρα, θα έρχεται αντιμέτωπος με "τσουχτερά" πρόστιμα που θα ξεκινούν από 5.000 και θα φτάνουν ακόμη και το 1 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση! 

Αλλαγές στον ΚΟΚ μετά το χάος στη Μαλακάσα

Στο... στόχαστρο και οι δημόσιοι υπάλληλοι.  Αν προκύψουν ευθύνες, θα κινείται διαδικασία επιβολής πειθαρχικών κυρώσεων. 

Έρχεται η προσωρινή άδεια οδήγησης 

Το νομοσχέδιο φέρνει κι άλλες αλλαγές, όπως η προσωρινή άδεια οδήγησης. 

Για τέσσερις μήνες ο οδηγός που πέτυχε στις εξετάσεις, θα μπορεί να οδηγεί με την προσωρινή άδεια που θα του χορηγείται ηλεκτρονικά, μέχρι να πάρει την οριστική άδεια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top