Δίκη Μάνδρα: «Το παιδί μου το έχασα, δεν γυρίζει πίσω»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τρίτη

Η ώρα της δικαστικής κρίσης έφτασε για τους ανθρώπους και της περιουσίες που χάθηκαν κάτω από τις λάσπες στη φονική πλημμύρα της Μάνδρας. Η δίκη σημαδεύτηκε από την παρουσία δεκάδων συγγενών των θυμάτων και την απουσία σημαντικών κατηγορούμενων. 

Ξεκινά η δίκη για τους 24 νεκρους της Μάνδρας - Στο εδώλιο η Ρένα Δούρου

 

«Το παιδί μου το χασα, δεν το γυρίζει κανείς πίσω, ούτε αυτοί θα μου το φέρουν αλλά θέλω να αποδοθεί τιμωρία στους υπεύθυνους και να δικαιωθεί η ψυχή τους» είπε η μητέρα ενός από τα θύματα, Χαρούλα Μακαρουνά. 

 

Απούσα η Δούρου από τη δίκη

Κατηγορούμενοι είναι πολλοί. Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία όπως και άλλοι, επέλεξε να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, η πρώην δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο πρώην δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, δασάρχες, πολεοδόμοι και υπάλληλοι.

Το δικαστήριο ψάχνει για αίθουσα

Το ακροατήριο του τριμελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας γέμισε ασφυκτικά. Οι συγγενείς των 25 ανθρώπων που χάθηκαν στη φονική πλημμυρα της Μάνδρας περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

Μετά από πολύωρη διακοπή όμως άκουσαν ότι η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη καθώς αναζητείται μεγαλύτερη αίθουσα.

Η Μάνδρα ζητά την τιμωρία των ενόχων

Όλοι οι κάτοικοι αυτής της πολύπαθης πόλης ζητούν ένα πράγμα. Δικαίωση και παραδειγματική τιμωρία των υπαιτίων.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την ανευθυνότητα και για τις παραλείψεις που υπέστη αυτή η πόλη» δήλωσε η πρόεδρος πλημμυροπαθών Μάνδρας, Παρασκευή Κυρίτση. 

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους επειδή οι κατηγορούμενοι διώκονται για πλημμελήματα και όχι για κακούργημα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top