Αντικαπνιστικός νόμος: Βαρύς ο… πέλεκυς και στις «Λέσχες Καπνιστών»

Οι ελεγκτές «έριξαν» πρόστιμο 2.000 ευρώ

απαγόρευση καπνίσματος

Το πρώτο πρόστιμο σε Λέσχη Καπνιστών επιβλήθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το οποίο ήταν βαρύ, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση των ελεγκτικών αρχών να μη δείξουν καμία ανοχή στην παραβατικότητα και να μην κάνουν καμία έκπτωση στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Αντικαπνιστικός νόμος: Στο ΣτΕ οι καταστηματάρχες

Από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησαν ελέγχους στην Πλάκα, το Κεραμεικό,  το Σύνταγμα και το Γκάζι. 

Αντικαπνιστικός νόμος: To κόλπο με τις... «Λέσχες Καπνιστών»

Συγκεκριμένα, στην Πλάκα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργεί ως «Λέσχη Καπνιστών» και επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους 2.000 ευρώ. 

Αντικαπνιστικός νόμος: Εφαρμόζεται πιστά από τους περισσότερους

Άλλωστε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει χαρακτηρίσει τις εν λόγω λέσχες ως «καινοφανές μόρφωμα» κάνοντας λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης της λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (…) με αποκλειστικό σκοπό την καταστρατήγηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, της φορολογικής νομοθεσίας και των εργατικών και υγειονομικών διατάξεων».

Αντικαπνιστικός Νόμος: «Λέσχες καπνιστών» προτείνουν οι καταστηματάρχες

Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε μπαρ στο Σύνταγμα, η είσοδος του οποίου δεν έφερε διακριτικά του μαγαζιού. Εκεί επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ σε τέσσερις θαμώνες που κάπνιζαν και στον υπεύθυνο του καταστήματος για την ανοχή των καπνιστών, την ύπαρξη σταχτοδοχείων και την απουσία αντικαπνιστικών σημάνσεων. 

Επίσης πρόστιμο 100 ευρώ επιβλήθηκε σε τέσσερις πελάτες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στον Κεραμεικό, οι οποίοι κάπνιζαν και… «καμπάνα» 6.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Τέλος ελέγχθηκε κέντρο διασκέδασης στο Γκάζι, όπου ο χώρος της ταράτσας είχε κλειστεί περιμετρικά με πλαστικά καλύμματα και λειτουργούσε ως καπνιστήριο με σταχτοδοχεία και χωρίς σήμανση για απαγόρευση του καπνίσματος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top