Νέα… αστυνομία στη Μύκονο!

Τι θέλει να εφαρμόσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης θέλει να εφαρμόσει στη Μύκονο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες, θα δημιουργήσει μια ξεχωριστή μονάδα που θα είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο νησί των ανέμων και με χρηματοδότηση από τον δήμο.

Τα τελευταία χρόνια στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, εκτός από τους χιλιάδες τουρίστες, κάνουν... απόβαση και μέλη συμμοριών. Διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες ακόμα και συμβόλαια θανάτου εκτελέστηκαν στο «νησί των ανέμων». Γι’ αυτό τον λόγο κάθε χρόνο αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα ενισχύουν το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Η πρακτική αυτή φαίνεται ότι θα αλλάξει με την συνεργασία του δήμου.

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημιουργεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο θα έχει χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους και θα δείξει την βούληση της ελληνικής πολιτείας να ανταποκριθεί στα πραγματικά προβλήματα της Μυκόνου αλλά και στην προστασία της διεθνούς εικόνας της χώρας» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, o Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Το παλιό αστυνομικό τμήμα θα κλείσει και η νέα... αστυνομία της Μυκόνου θα εγκατασταθεί σε σύγχρονο και μεγαλύτερο κτήριο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσληφθεί προσωπικό, αποκλειστικά για το νησί των ανέμων το οποίο μάλιστα θα υπηρετεί μόνιμα εκεί.

Κάθε καλοκαίρι, αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ακόμα και από την Ασφάλεια Αττικής, πήγαιναν στη Μύκονο για να αντιμετωπίσουν τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων με θύματα μέχρι και διάσημους επισκέπτες του νησιού. Δεν ήταν όμως οι μονοί...

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η νέα αστυνομία της Μυκόνου αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του καλοκαιριού καθώς τουρίστες και...κακοποιοί έχουν από τώρα κάνει κράτηση για το κυκλαδίτικο νησί...

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top