Επιχείρηση ανακατάληψης Κουκάκι: Εννέα συλλήψεις και χρήση χημικών

Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή - Στο σημείο σπεύδουν εισαγγελείς

Πορεία αντιεξουσιαστών

Επιχείρηση ανακατάληψης των δύο πρώην καταλήψεων στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου συνέβη προ ολίγου στο Κουκάκι. Στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών και έκαναν δεκάδες προσαγωγές.

Κουκάκι: Αναβλήθηκαν οι δίκες των εννέα συλληφθέντων

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30 άτομα προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το διώροφο κτίριο της Ματρόζου και άλλα 20 άτομα έκαναν απόπειρα έξω από το κτίριο στην Παναιτωλίου. Μάλιστα, δύο άτομα βρίσκονται στην ταράτσα της διώροφης οικίας στη Ματρόζου.

Κουκάκι: Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο κτίρια είναι σφραγισμένα από την ΕΛ.ΑΣ. 

Σε πρόσφατη ανάρτησή τους οι αντιεξουσιαστές αναφέρονται στις καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 25 και λένε χαρακτηριστικά: «Η ανακατάληψη της Ματρόζου 45 και της Παναιτωλίου 21 είναι μια πράξη ενάντια στο φόβο που μας επιβάλει η κρατική καταστολή. Είναι ένα σινιάλο αντίστασης και ένα κάλεσμα κλιμάκωσης των αγώνων».

Tο χρονικό της εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2019 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ βρέθηκαν στα υπό κατάληψη κτίρια στο Κουκάκι, νωρίς τα ξημερώματα, προκειμένου να τα εκκενώσουν.

Κουκάκι: Ερωτήματα και συγκρούσεις στη σκιά της σύλληψης Ινδαρέ

Μάλιστα, τότε είχε ξεσπάσει ένταση μεταξύ των καταληψιών και των αστυνομικών. Επίσης, αντιδράσεις είχε προκαλέσει, κυρίως, η σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του στο σπίτι τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top