Έρχεται χιονιάς από το βράδυ του Σαββάτου-Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Το κρύο που θα συνοδεύει τη Ζηνοβία τα επόμενα 24ωρα θα είναι... πολικό

Πλησιάζοντας προς τη χώρα μας η «Ζηνοβία» φέρνει μαζί της τσουχτερό κρύο και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Οι κάτοικοι των ορεινών περιοχών της χώρας δηλώνουν πανέτοιμοι για την αργοπορημένη έλευση του χειμώνα, ενώ οι Αθηναίοι τώρα αρχίζουν να φουλάρουν τα καλοριφέρ.

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης–Καταιγίδες και χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο

«Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από το βράδυ του Σαββάτου με βροχές και καταιγίδες στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου και της Κρήτης και τα κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα ορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της ανατ. Πελοποννήσου» υπογράμμισε ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Έρχονται πολικό ψύχος, χιόνια και θυελλώδεις βοριάδες

Οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης , που φτάνουν στη χώρα μας , φέρνουν μαζί τους καταιγίδες, χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα και θυελλώδεις βοριάδες.  Το κρύο που θα συνοδεύει τη Ζηνοβία τα επόμενα 24ωρα θα είναι... πολικό. 

Το πρωί της Κυριακής το θερμόμετρο στη Φλώρινα θα κατρακυλήσει στους -7 βαθμούς , στην Κόνιτσα θα δείξει -4, στα Γιάννενα και τη Λάρισα θα φτάσει τους -3 , ενώ στην Τρίπολη θα πέσει ένα βαθμό κάτω από το 0. 

Το Σαββατοκύριακο ο χιονιάς θα ακουμπήσει και την Αττική

Με μια μικρή καθυστέρηση λόγω παρατεταμένης καλοκαιρίας , τώρα τρέχουν και οι Αθηναίοι να βάλουν πετρέλαιο. Άλλωστε το Σαββατοκύριακο ο χιονιάς θ' ακουμπήσει και την Αττική.  

Κρήτη: Χαλάζι στο οροπέδιο- Θυελλώδεις άνεμοι στο Ηράκλειο 

Από χθες ισχυροί βοριάδες σαρώνουν το λιμάνι του Ηρακλείου. Οι εικόνες από το φρούριο του Κούλε με τα μανιαμένα κύματα να καταπίνουν τη στεριά δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Στο οροπέδιο Λασιθίου, όπου οι πληρότητες  λόγω γιορτών, αγγίζουν το 100% έπεσε  χαλάζι. 

Πολύ κρύο την Πρωτοχρονιά

«Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν από το βράδυ της Δευτέρας. Έτσι την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι βελτιωμένος αλλά με αρκετό κρύο» κατέληξε ο Θοδωρής Κολυδάς.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top