Καλαμάτα: Προφυλακιστέα η 24χρονη – Ζητήθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για την προφυλάκισή της ή μη

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 24χρονη μάνα από τη Γεωργία, που πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα. Η ίδια έκανε έκκληση να παραδοθεί όποιο υλικό υπάρχει από κάμερες, καθώς υποστηρίζε ότι δεν πέταξε το μωρό μέσα στον κάδο, αλλά το άφησε πάνω σ' αυτόν.  Εν τω μεταξύ έχει διαταχθεί να γίνει άρση του απορρήτου του κινητού της, ώστε να αποκαλυφθεί με ποιον επικοινωνούσε πριν το συμβάν.

Η νεαρή κοπέλα με καταγωγή από τη Γεωργία, υποστηρίζει ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου επέστρεφε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα. 

Καλαμάτα: «Δεν άφησα τη σακούλα με το μωρό μέσα στον κάδο αλλά επάνω»

Το tharrosnews αναφέρει πως την ώρα που περνούσε από το σημείο και χωρίς να καταλάβει ακριβώς πώς το έκανε, άφησε τη χάρτινη σακούλα με το παιδί πάνω στον πέτρινο υπόγειο κάδο.

Η 24χρονη επιμένει ότι δεν το πέταξε μέσα στον κάδο, αλλά το άφησε για να το πάρει κάποιος. Για λίγη ώρα, δε, παρακολουθούσε αν κάποιος περάσει και το πάρει.

Για τον λόγο αυτό ζητά μέσω των συνηγόρων της, όποιος έχει καταγραφικό σε εκείνη την περιοχή και έχει καταγράψει τις κινήσεις της, να το παραδώσει, προκειμένου να αποδειχθούν τα λεγόμενά της, αλλά και ποιος ίσως πέταξε τη σακούλα στον κάδο.

Μέχρι δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο πως στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν κάμερες.

Καλαμάτα: «Ψυχολογικό ράκος» η 24χρονη που πέταξε το βρέφος της σε κάδο

Σε κατ΄οίκον περιορισμό η νεαρή μητέρα

Η 24χρονη από το περασμένο Σάββατο που απολογήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό, σε σπίτι φιλικών προσώπων που τη φιλοξενούν, δηλώνοντάς της μόνιμη κατοικία.

Μέσα στις ημέρες μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για την προφυλάκισή της ή όχι.

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται η μάνα που πέταξε το μωρό της

Απαντήσεις αναμένεται να δώσει και η άρση απορρήτου που διατάχθηκε στο τηλέφωνό της, προκειμένου να αποδειχθεί αν παροτρύνθηκε στην πράξη της από άλλον.

Καλαμάτα: Εντοπίστηκε βρέφος σε κάδο σκουπιδιών-Του έλεγα: «Εγώ θα σε σώσω»

Να σημειωθεί πάντως πως στην πολύωρη απολογία της η νεαρή κοπέλα είχε αναφερθεί στον πατέρα του νεογέννητου αγοριού, υποστηρίζοντας πως είχε αδιαφορήσει πλήρως για το παιδί τους. Μάλιστα είχε τονίσει πως η επικοινωνία μαζί του ήταν και ο λόγος που έκανε το ταξίδι-αστραπή από την Καλαμάτα στην Αθήνα με το που πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Καλαμάτας όπου γέννησε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η μητέρα του νεογέννητου αγοριού γέννησε στις 14 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο της Καλαμάτας. 

Όταν πήρε εξιτήριο ταξίδεψε στην Αθήνα και φιλοξενήθηκε σε φίλους της. Στη συνέχεια αγκαλιά με το αγοράκι της πήγε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ξανά στην Καλαμάτα. Περιφερόταν στους δρόμους. Τελικά γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου πέταξε το μωρό στον κάδο και πήγε σε σπίτι φίλων της. 

Στις 06:40 το πρωί της ίδιας ημέρας η φωνούλα του βρέφους ακούστηκε μέσα στον υπόγειο κάδο σκουπιδιών. Για καλή του τύχη το απορριμματοφόρο είχε καθυστερήσει μιάμιση ώρα να μαζέψει τα σκουπίδια εξαιτίαε προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη ζύγισή του.

Η κυρία Βίκυ που είναι κάτοικος της περιοχής άκουσε πρώτη τις φωνές του βρέφους. «Περνούσαν περαστικοί και τους έλεγα "παιδιά αστυνομία, παιδί" και μου απαντούσαν "γατιά είναι, έχεις τρελαθεί με τα γατιά”. Αυτό μια έκλαιγε, μια σταματούσε» είχε περιγράψει η ίδια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το μωράκι ήταν μέσα σε μία σακούλα και πάλευε για να σωθεί. Η κυρία Βίκυ είχε συνέχεια ανοιχτό το καπάκι του κάδου για να παίρνει αέρα το μωρό.

«Τους έδιωχνα όλους γιατί μια σακούλα να έπεφτε επάνω, θα το τελείωνε. Έκλαιγα εγώ εδώ, χτυπιόμουνα και έλεγα: "Θα σωθείς, θα σε σώσω εγώ καρδούλα μου, μην κλαις, μην κλαις"».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top