Ασπίδα προστασίας υψώνεται από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο

Κύμα συμπαράστασης στο έργο των ακριτών

Μια ασπίδα δημιουργείται από τον Έβρο μέχρι και το Καστελόριζο για την αποτροπή, τόσο των μεταναστευτικών ροών, όσο και την προστασία των εναερίων και θαλάσσιων συνόρων. 

Ύψωσαν την τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

Την ώρα που οι Tούρκοι επιχειρούν να απομονώσουν το Καστελόριζο, ένα κύμα συμπαράστασης αγκαλιάζει το ακριτικό νησί. Χιλιάδες επιστολές από όλο τον κόσμο καταφθάνουν τις τελευταίες ημέρες στην εσχατιά της Ελλάδας: είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στο σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι ακρίτες.

«Είμαστε ένα κράτος ανεξάρτητο που έχει τον ελληνικά  τα σύνορα τα οποία οφείλουμε να προστατεύουμε  πρέπει να προστατέψουμε την περιοχή», δήλωσε στο Star ο δήμαρχος Καλύμνου.

Αντίσταση σε Ίμια και Έβρο

Στα Ίμια οι ακρίτες ψαράδες αντιστέκονται σθεναρά ακόμη και στην τουρκική ακτοφυλακή.

Τουρκικό φουσκωτό απείλησε ψαράδες ανοιχτά της Καλύμνου

Στον Έβρο από την άλλη, όπως λέει αποκλειστικά στο Star ο δήμαρχος Σουφλίου, οι Tούρκοι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, καθώς κλιμάκια του στρατού και της αστυνομίας περιπολούν κατά μήκος του ποταμού.

Ύψωσαν την τουρκική σημαία σε ελληνική νησίδα στον Έβρο

«Λόγω της κίνησης των μεικτών περιπολιών στον Έβρο, αυτό δημιούργησε αναστάτωση και οι στρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας έχασαν την ψυχραιμία», ανέφερε ο δήμαρχος Σουφλίου.

Την ίδια στιγμή, ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου άνουν λόγο για πυροβολισμούς που προέρχονται από την Τουρκία.

Αιγαίο: Τουρκική ακταιωρός απείλησε Έλληνες ψαράδες!

«Μιλάμε για πυροβολισμούς, οι οποίοι ήταν από αυτόματα όπλα περίπου για πέντε με εφτά λεπτά κάθε μέρα. Πυροβολούσαν στον αέρα για να διώξουν τους μετανάστες από την Τουρκία προς την Ελλάδα», δήλωσε ψαράς της περιοχής.

Αύξηση των περιπολιών στην περιοχή του Έβρου

Τα σημεία που χρησιμοποιούσαν οι διακινητές στον Έβρο επιθεώρησε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος δήλωσε: 

«Μέχρι τις 3 τα ξημερώματα περάσαμε κάθε σημείο στο ποτάμι που δραστηριοποιείται ο στρατός και η αστυνομία και σήμερα ολοκληρώσαμε το σύνολο των συνόρων μας και ελέγξαμε κάθε χώρο και είδαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει».

Το νέο «υπερ-όπλο» του Λιμενικού στο Αιγαίο

Όμως, εκτός από τα συρματοπλέγματα διπλασιάζονται και οι περιπολίες, καθώς πλέον θα επιχειρούν και στρατιώτες μαζί με τους συνοριοφύλακες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top