Τα παιδιά λένε «stop» στο κάπνισμα

«Το κάπνισμα δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να πει κάποιος “όχι”»

Στο 10ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο βραβεύτηκαν παιδιά που πήραν μέρος στο διαγωνισμό με τίτλο «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα» και έγιναν πρεσβευτές για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα.

«Το κάπνισμα δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι να πει κάποιος “όχι” στο κάπνισμα», λέει ο μαθητής Φαίδων-Ιωάννης Βαμβίλης.

«Αυτή η κακιά συνήθεια επηρεάζει την υγεία, όχι μόνο τη δική μας και των γύρω μας» ο μαθητής Απόστολος Αναγνώσταρος. 

«Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» - 8ο επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών

Την έναρξη του 10ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

«Πρέπει να διαμορφώσουμε στον τόπο μας μια παιδεία αντικαπνιστική γιατί είναι ζήτημα πολιτισμού να αντιληφθούμε τι σημαίνει για τον συνάνθρωπο μας εκτός από εμάς», είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε βραβεία σε μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Ναι στον Αθλητισμό, Όχι στο Κάπνισμα».

Στη χώρα μας, ένας στους τρεις ενήλικες είναι καπνιστής, ενώ 9,5 στους 10 εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 500 μαθητές απ όλη την Ελλάδα.

«Για μια Ελλάδα που μαθαίνει να μην καπνίζει', για μια Ελλάδα που γυρίζει την πλάτη στις εξαρτήσεις», είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεράμεως.

«Οριζόντια θα διαπεράσει όλη την κοινωνία και η επόμενη γενιά θα το κάνει αιχμή των προτεραιοτήτων της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Πρεσβευτές για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα είναι οι ίδιοι οι μαθητές και στόχος του συνεδρίου είναι να αλλάξει η αντίληψη της κοινωνίας, αλλά κυρίως της νέας γενιάς, για το κάπνισμα. 

«Όλοι μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες γενιές θα είναι πιο δυνατές, πιο υγιείς και κυρίως πιο ενημερωμένες», είπε η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Η νέα γενιά έρχεται, το κάπνισμα φεύγει», δήλωσε από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μπεχράκης, πνευμονολόγος- διδάκτωρ Πανεπιστήμιου.

Η καμπάνια για την πρόληψη του καπνίσματος ξεκίνησε από την πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE το 2009.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top