Κατερίνη: Πέθανε η 29χρονη λεχώνα που έπαθε αλλεργικό σοκ μετά τη γέννα

Μετά από αντιοβιοτικό που της χορηγήθηκε για την καισαρική

Το νοσοκομείο Κατερίνης

Την τελευταία της πνοή άφησε μετά από περίπου μία εβδομάδα νοσηλείας στην Εντατική, η 29χρονη λεχώνα που είχε πάθει αλλεργικό σοκ λίγο μετά τον τοκετό στη Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης.

Τον θάνατό της επιβεβαίωσε στο rthess.gr η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στο οποίο είχε μεταφερθεί η νεαρή κοπέλα αμέσως μετά την ανακοπή που είχε υποστεί.

Κατερίνη: Έπαθε ανακοπή μετά τον τοκετό – Σε κρίσιμη κατάσταση 29χρονη

Κατερίνη: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ

Τι συνέβη με την 29χρονη λεχώνα 

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο της Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Εσπευσμένα διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση), η οποία διατάχθηκε από τον υφυπουργό Υγείας.

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης έδωσε εντολή στον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το συμβάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top