Κατερίνη: Έπαθε ανακοπή μετά τον τοκετό – Σε κρίσιμη κατάσταση 29χρονη

Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του

Κατερίνη

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης 29χρονη, η οποία υπέστη ανακοπή καρδιάς μετά από χορήγηση αντιβίωσης στην οποία ήταν αλλεργική, μετά τον τοκετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα γέννησε στο νοσοκομείο της Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική.

Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Εσπευσμένα διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοδούλου δήλωσε στο GRTimes.gr ότι «η κοπέλα αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη κατάσταση» ενώ το πρωί της Δευτέρας θα περάσει και πάλι από μαγνητικό τομογράφο για να διαπιστωθεί αν έχει υποχωρήσει το οίδημα.

Το βρέφος βρίσκεται στο νοσοκομείο της Κατερίνης και είναι καλά στην υγεία του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top