Ιρανός αντιεξουσιαστής στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής

Έγινε έρευνα στο διαμέρισμά του

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Βάϊου Σύρρου

Προβληματισμό προκαλεί στις Αρχές η προσπάθεια κάποιων να προκληθεί ένταση στο Πολυτεχνείο, με μοχλό πίεσης δεκάδες μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρονται μέσα στη σχολή. 

Την ίδια ώρα η αντιτρομοκρατική ερευνά εξονυχιστικά τις σχέσεις Ελλήνων αντιεξουσιαστών με αλλοδαπούς εξτρεμιστές. 

Όπως θα δείτε και στο video, οι μετανάστες που  βρίσκονται ακριβώς έξω από την πλαϊνή πύλη του Πολυτεχνείου, ήταν ανάμεσα στους 130 ενοίκους της κατάληψης στην οδό Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια. Το κτίριο εκκενώθηκε από αστυνομία, οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και από την Αμυγδαλέζα, με την εποπτεία του Διεθνή Οργανισμού Μεταναστών, θα μετακινούνταν σε δομές φιλοξενίας. 

Οι περισσότεροι όμως, κάπου 100 άτομα,  αποφάσισαν ξαφνικά να κατέβουν από τα λεωφορεία και να επιστρέψουν στα Εξάρχεια. Μάλιστα 30 από αυτούς, σήμερα βρήκαν στέγη μέσα στο Πολυτεχνείο, υπό την καθοδήγηση αντιεξουσιαστών. 

Επέτειος Πολυτεχνείου: Ξεκινά αύριο ο τριήμερος εορτασμός

ΑΠΘ για την επέτειο του Πολυτεχνείου: «Το Πανεπιστήμιο παραμένει ανοικτό»

Ποιος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας

Η παρακάτω αφίσα με το καλάσνικοφ στους τοίχους των Εξαρχείων, ήταν για την αστυνομία, ένα άκρως ανησυχητικό μήνυμα, για πιθανή εμπλοκή αλλοδαπών αντιεξουσιαστών ακόμη και με την εγχώρια τρομοκρατία.

Όπως αποκαλύπτει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος, αυτό το μήνυμα για ένοπλο αγώνα γραμμένο στα Αγγλικά και τα Αραβικά, σύμφωνα με πληροφορίες χρεώνεται, σε έναν Ιρανό, που τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια.

Όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ελπίδα. Όσο υπάρχει ζωή, εκεί θα υπάρχει αγώνας.

Έρευνα στο διαμέρισμά του από την Αντιτρομοκρατική

Το πρόσωπό του συνδέθηκε ευθέως με την εξτρεμιστική αφίσα από το e-mail που ήταν γραμμένο κάτω δεξιά. Είναι ακριβώς το ίδιο e-mail, με το οποίο, σε άλλη πρόσφατη ανάρτηση του στο διαδίκτυο, όπου ξαφνικά, ενημερώνει τους συντρόφους του ότι σταματάει πλέον κάθε δημόσια έκθεση του στα social media.

Σύμφωνα με τους συντρόφους του, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έκανε έφοδο στο σπίτι του στα Πατήσια, αμέσως μετά τις πρόσφατες συλλήψεις των δύο κατηγορούμενων για τρομοκρατία.

Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους ένα laptop, ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά και ρούχα για να κάνουν προφανώς συγκριτικό έλεγχο DNA με άλλα ευρήματα από τη γιάφκα του Χολαργού. Στο διαμέρισμα συνελήφθη ο συγκάτοικός του για οπλοφορία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top