Δολοφονία 70χρονου στην Κρήτη: Αθώοι οι τρεις κατηγορούμενοι

Το δικαστήριο κατέληξε ότι ο βασικός κατηγορούμενος ήταν σε αυτοάμυνα

Αθώους έκρινε το δικαστήριο τους τρεις άνδρες, οι οποίοι εμπλέκονταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Παντελή Δουρουντάκη στην Κρήτη. Ανάμεσά τους και ο άνδρας που ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε σε αυτοάμυνα.

Απολογούνται σήμερα τα δυο αδέλφια για τη δολοφονία 70χρονου – Άφαντο το πτώμα του

Δύο συλλήψεις για τον θάνατο 70χρονου – Θρίλερ με το πτώμα του

Στο δικαστήριο Ρεθύμνου εκτυλίχθηκε η τελευταία πράξη, της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία του Παντελή Δουρουντάκη, του 70χρονου επιχειρηματία που είχε βρεθεί θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του. Το δικαστήριο εξέτασε πολύ προσεκτικά όλα τα στοιχεία πριν αθωώσει τον άνθρωπο που φέρεται ότι τράβηξε τη σκανδάλη αλλά και τους δύο άνδρες που είχαν κατηγορηθεί ως συνεργοί του.

Ο 45χρονος βασικός κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία είχε παραδεχτεί ότι είχαν τις διαφορές τους με τον Παντελή Δουρουντάκη. Ισχυρίστηκε ότι ο 70χρονος είχε πυροβολήσει εναντίον του κι εκείνος έριξε για να προστατεύσει τη ζωή του.

«Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος και η οικογένειά του εξέφρασαν τη συντριβή τους γι’ αυτό το τραγικό συμβάν που είχε ως συνέπεια την απώλεια της ζωής ενός ανθρώπου, αλλά από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος και η υπεράσπιση του εξέθεσαν με απόλυτη ειλικρίνεια τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το τραγικό συμβάν, δηλαδή ότι δέχθηκε επίθεση» είπε ο συνήγορος υπεράσπισης στο zarpanews.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ήταν Μάρτιος του 2018 οταν ο 70χρονος Παντελής Δουρουντάκης πήρε το αυτοκίνητό του, και κανείς δεν τον ξαναείδε. Επί τρεις μήνες περίπου οι αρχές πραγματοποιούσαν εντατικές έρευνες σε όλο σχεδόν τον νομό για τον εντοπισμό του. Τελικά μετά τις υποδείξεις του 45χρονου, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε νεκρός μαζί με το αυτοκίνητό του σ’ έναν λάκκο πέντε μέτρων στην περιοχή των Χανίων.  

Στον 45χρονο βασικό κατηγορούμενο επιβλήθηκε εξαγοράσιμη ποινή έξι μηνών, με αναστολή για οπλοφορία, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top