Ρέθυμνο: Φόβους για βεντέτα εκφράζει η οικογένεια του άτυχου κτηνοτρόφου

«Δεν θέλω να μου φέρουν τον άντρα μου στο φέρετρο»

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για το φόνο του κτηνοτρόφου Μανώλη Τζίτζικα στο Ρέθυμνο. Οι συγγενείς του θύματος εκφράζουν τώρα φόβους για βεντέτα.

«Εγώ δεν θέλω να μου φέρουν τον άντρα μου στο φέρετρο ούτε τα κοπέλια μου γιατί θα τους σφάξω. Θα τους σκοτώσω, υπεύθυνοι για ό,τι πάθουν ο άντρας μου και τα κοπέλια μου είναι αυτοί» είπε η Ελένη Κωνσταντάκη, νύφη του θύματος, η οποία φοβάται ότι ο κύκλος αίματος δεν θα σταματήσει.

Ο Μανώλης Τζίτζικας δολοφονήθηκε από δυο νεαρά αδέρφια τον Ιούλιο του 2018.

«Φοβόμαστε, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο. Εγώ έχω φύγει από το χωριό. Δεν θέλουμε να συνεχίσει αυτό το πράγμα»

«Μαφιόζικη εκτέλεση» κατά τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων καταδίκασε τον 25χρονο σε ισόβια για την ανθρωποκτονία και τον αδερφό του σε 19 χρόνια και τρεις μήνες.

Τα δυο αδέρφια είχαν στήσει ενέδρα στον άτυχο κτηνοτρόφο. Την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του από το κοπάδι του, ο δράστης πήγε από την πλευρά του οδηγού και τον πυροβόλησε τρεις φορές .Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Από τα πυρά τραυματίστηκε και ο συνοδηγός που ήταν ο βασικός μάρτυρας στην υπόθεση. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δήλωσε «ήταν μια από τις πιο σκληρές δολοφονίες που έχω δει ποτέ. Ήταν μια μαφιόζικη ενέργεια».

Η βεντέτα ανάμεσα στις δυο οκογένειες ξεκίνησε το 2013 όταν οι κατηγορούμενοι φέρονται να τραυματίζουν με μαχαίρι ανιψιό του θύματος. Ακολούθησαν και άλλες επιθέσεις που έφθασαν το 2018 στη δολοφονία του κτηνοτρόφου. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top