Πήγε για επέμβαση αδυνατίσματος και πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια

Δικαίωση ζητά η οικογένειά του 31χρονου Γρηγόρη

Δραματική κατάληξη είχε η απόφαση ενός 31χρονου άνδρα να μπει στο χειρουργείο προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση αδυνατίσματος λόγω παχυσαρκίας.

Ήταν Ιούνιος του 2015 όταν ο Γρηγόρης Ασλανίδης εισήχθη σε νοσοκομείο της βόρειας Ελλάδας. Ο γιατρός του, του είχε πει ότι θα ήταν χειρουργείο ρουτίνας και ότι θα έμενε στο νοσοκομείο για πέντε ημέρες.

Τελικά έμεινε 50 ημέρες, υπεβλήθη σε τρία χειρουργεία, έπαθε σηψαιμία και απεβίωσε από πολυοργανική ανεπάρκεια στις 23 Ιουλίου του 2015.
Τραγική ειρωνία; Πριν μόλις έξι μήνες είχε γίνει πατέρας. Οι συγγενείς του προσέφυγαν στα δικαστήρια, θεωρώντας ότι έγιναν μοιραία λάθη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η σύζυγός του δήλωσε πως «ήμασταν πολύ καλά, είχαμε το παιδάκι μας και δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο πρόβλημα υγείας πέρα από την παχυσαρκία, αλλά ο γιατρός μας είχε διαβεβαιώσει ότι ήταν μία επέμβαση ρουτίνας».

Όπως είπε «πήγαν όλα στραβά. Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι ήταν πολύ χάλια και οδεύει προς το τέλος. Πέρασε πάρα πολύ δύσκολα και εκείνος και εμείς. Και ακόμα περνάμε».

Στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης ο γιατρός που πραγματοποίησε τη χειρουργική επέμβαση αθωώθηκε σε πρώτο βαθμό. Πριν από λίγες ημέρες η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας του αναθεωρητικού δικαστηρίου απερρίφθη ως αναιτιολόγητη γεγονός που εξόργισε την οικογένεια του 31χρονου.

Πλέον αναμένουν την απόφαση του αναθεωρητικού της Θεσσαλονίκης και δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναιρεθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top