Ξυλοδαρμός δασκάλας: «Την έσερνε από τα μαλλιά και τη χτυπούσε»

Φυλακίζεται για 4 χρόνια ο γονέας

Δείτε στο video τι δήλωσε στην εκπομπή «Μαζί Σου» η εν διαστάσει σύζυγος του 38χρονου 

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς η υποβολή έφεσης να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων σε γονέα ο οποίος το μεσημέρι της Παρασκευής επιτέθηκε και χτύπησε δασκάλα του ολοήμερου 14ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης.

Ο δράστης κάθισε στο εδώλιο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του, καθώς και παραβίαση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία δεν του επιτρεπόταν να συναντά το παιδί του.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για τις πέντε πρώτες κατηγορίες και να αθωωθεί μόνο για την παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο Χανίων, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση με τη διαδικασία του αυτοφώρου, είχαν συγκεντρωθεί πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς, ενώ την υπεράσπιση του καταδικασθέντος ανέλαβε δικηγόρος που όρισε το δικαστήριο.

Λίγα λόγια για τον ξυλοδαρμό

O 38χρονος πήγε να παραλάβει τα παιδιά του ηλικίας 5, 8 και 10 ετών, αλλά επειδή υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του, η δασκάλα αρνήθηκε να του τα δώσει, με αποτέλεσμα να την ξυλοκοπήσει.

Κλειστό το σχολείο

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δασκάλους, το σχολείο στο οποίο σημειώθηκε ο ξυλοδαρμός-σοκ θα μείνει κλειστό σήμερα, ενώ μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνουν αποφασισμένα να μην επιτρέψουν να ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή τους ότι «στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας οφείλουμε όλοι να σταθούμε απέναντι. Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει απ' το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά μας και τους δασκάλους του, ώστε να μπορούν να ασκούν αναπόσπαστα το λειτούργημά τους. Οτιδήποτε λιγότερο είναι απλά ανεπίτρεπτο».

Παραμορφώθηκε το πρόσωπο της δασκάλας από το ξύλο

Η Τατιάνα Στεφανίδου επικοινώνησε με τη δασκάλα που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού. Η γυναίκα είναι σε τραγική κατάσταση και προς το παρόν δε θέλει να μιλήσει δημόσια. Μετά την επίθεση που δέχτηκε, υποστηρίζει ότι παραμορφώθηκε το πρόσωπό της.

«Την έσερνε από τα μαλλιά»

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου», η εν διαστάσει σύζυγος του 38χρονου περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Του έχει κάνει μηνύσεις, ασφαλιστικά μέτρα να μην πλησιάζει στο σπίτι στα 30 μέτρα, έχει περάσει τα πάνδεινα, φέρεται να της έχει κάψει το αυτοκίνητο με το οποίο έπαιρνε τα παιδιά της από το σχολείο, αλλά και να έχει δείρει συγγενείς της.

Τη μέρα του άγριου ξυλοδαρμού της δασκάλας, η εν διαστάσει σύζυγος του 38χρονου ήταν παρούσα. Ωστόσο όλα έγιναν τόσο γρήγορα και τόσο απότομα, που κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Την έδειρε πολύ άγρια. Ήμασταν οι περισσότερες γυναίκες με μικρά παιδιά και δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Την έδειρε πολύ άγρια. Την χτυπούσε στο πρόσωπο, στη μύτη, στα μάτια, στο κεφάλι. Μετά την έπιασε από τα μαλλιά και την έσερνε για κάποια μέτρα. Την έριξε κάτω. Αυτή φώναζε, ούρλιαζε, ζητούσε βοήθεια και αυτός συνέχιζε να τη χτυπάει με τα χέρια του και με τα πόδια του.

Όπως είπε τα τελευταία 2,5 χρόνια που είναι σε διάσταση μαζί του «έχω μαρτυρήσει! Δεν έχω φυσιολογική ζωή ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου. Συνεχώς παραβιάζει τα ασφαλιστικά μέτρα. Έχει χτυπήσει και έχει βρίσει πολλούς ανθρώπους. Έχει απειλήσει τους γείτονες».

Η μητέρα του συγκεκριμένου ανθρώπου, μιλώντας στην εκπομπή, απέδωσε τα όσα συνέβησαν στην… κακιά την ώρα.

«‘Εχει αδυναμία στα παιδιά του αλλά οι καταστάσεις το έχουν φέρει ανάποδα. Λίγο στη μύτη τη χτύπησε, δεν ξέρω μπουνιά ήταν; Kαι στο χέρι της που λέει ότι έχει αιματώματα, μάλλον την έπιασε με το χέρι. Δε νομίζω να τη χτύπησε άλλo».

Tέλος τόνισε πως γνωρίζει ότι ο γιος της έχει εξάρτηση από το αλκοόλ και πως προσπαθούν να τον βοηθήσουν ώστε να απεξαρτηθεί, αλλά ο ίδιος είναι πολύ στνεναχωρημένος και πληγωμένος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top