Την Ογκολογική Μονάδα Παίδων επισκέφθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Τον υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ένα καραβάκι και μια κάρτα με ζωγραφιά από ένα μικρό κορίτσι της ΕΛΠΙΔΑΣ,  ήταν το καλωσόρισμα στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, τον υποδέχθηκε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του στα παιδιά, που δίνουν γενναία μάχη με τον καρκίνο και τόνισε την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Πολιτείας, για το έργο της Ογκολογικής Μονάδας.

«Το νοσοκομείο αυτό είναι κάπως διαφορετικό από τα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία.  Εδώ είναι η ζωή και ο θάνατος γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί να το αντιμετωπίσουμε. Στο νοσοκομείο αυτό όσα παιδιά έρχονται να γίνουν καλά δεν πληρώνουν τίποτα και αυτό δείχνει τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα της χώρας μας και των ανθρώπων της» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη Πρόεδρος Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι εθελοντής δότης μυελού των οστών,  εξήρε το έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.  

«Καταλαβαίνω κυρία Πρόεδρε ότι έχουν υπάρξει πολλά στην πορεία σας, για να φτιάξετε αυτό το στολίδι εδώ πέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτεία να σας ευχαριστήσουμε θερμά. Και μια ζωή ενός παιδιού για να σωθεί είναι τεράστιο πράγμα πόσω μάλλον οι διαρκείς προσπάθειες που κάνετε. Με εντολή πρωθυπουργού μέσω εμού θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια σας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Μανώλης Παπασάββας  ενημέρωσε τον Υπουργό Υγείας αναλυτικά για την έμπρακτη στήριξη του συλλόγου Ελπίδα στο νοσοκομείο. 

«Ακολουθώντας τις νέες εξελίξεις τα τελευταία 2 χρόνια ο Σύλλογος έχει διαθέσει στο νοσοκομείο πρωτοπόρο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 3.500.000 ώστε να λειτουργήσει ως κέντρο αριστείας» είπε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.& Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ».

Ο υπουργός Υγείας ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου και επισκέφθηκε δωμάτια των παιδιών που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη -Ελπίδα». Συνομίλησε μαζί τους και με τους γονείς τους. Συγκινητική ήταν η στιγμή που τα παιδιά του χάρισαν τις ζωγραφιές τους.  

Η κυρία Βαρδινογιάννη απένειμε στον κύριο Κικίλια την τιμητική πλακάτα του συλλόγου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top