Θεσσαλονίκη: Ομάδα ατόμων «εισέβαλε» στο τουρκικό προξενείο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τη σημερινή παράνομη είσοδο

«Ντου» Στο Τουρκικό Προξενείο

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγο στην ΕΛ.ΑΣ καθώς μια ομάδα ατόμων «μπούκαρε» στο Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, διαμαρτυρόμενοι για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. 

Ο Ερντογάν απαξιώνει τον Τραμπ: Πέταξα στα σκουπίδια την επιστολή σου!

Oι δυνάμεις Άσαντ καταλαμβάνουν πόλεις που είχαν χάσει από τους Κούρδους

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα άτομα αυτά μπήκαν παριστάνοντας τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια άνοιξαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρων των Κούρδων και κατά της Τουρκίας, θέτοντας σε κινητοποίηση τις αρχές.

Προσήχθησαν 12 άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία. 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα

Ανακοίνωση εξέδωσε και το τουρκικό ΥΠΕΞ στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων «Προσδοκία της Άγκυρας είναι όπως οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία τουρκικών αποστολών στην Ελλάδα και να παρουσιάσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι στις 11.00 το πρωί ελληνικές αναρχικές ομάδας οι οποίες όπως είναι  οείναι γνωστό δραστηριοποιούνται και στη δομή των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG έγινε προσπάθεια να προκληθεί επεισόδιο εναντίον του Σπιτιού του Ατατούρκ στην περιβολο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ οι δράστες απομακρύνθηκαν από την ελληνική αστυνομία χωρίς να έχουν την ευκαιρία να βλάψουν το προσωπικό ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές σστο σπίτι του Ατατούρκ και στο τουρκικό προξενείο. 

«Προσδοκία μας από τις ελληνικές αρχές είναι να λάβουν αυστηρά μέτρα για την παρεμπόδιση τέτοιων και παρόμοιων προσπαθειών και την προστασία των αποστολών μας και του προσωπικού μας καθώς και να διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την τιμωρία των δραστών όπως τους αξίζει παρουσιάζοντας τους ενώπιον δικαιοσύνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: grtimes.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top