Oι δυνάμεις Άσαντ καταλαμβάνουν πόλεις που είχαν χάσει από τους Κούρδους

Πρώην τζιχαντιστές και Σύρους αντάρτες επιστρατεύει ο Ερντογάν

Σε ένα ατελείωτο λουτρό αίματος έχει μετατραπεί η επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης». Oι δυνάμεις του Άσαντ καταλαμβάνουν μία-μία πόλεις κλειδιά που είχαν χάσει από τους Κούρδους. Την ίδια ώρα, Σύρους μισθοφόρους και ισλαμιστές εξτρεμιστές ρίχνει ο Ερντογάν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Πρόκειται για σκληρούς πολεμιστές χωρίς κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Oι δυνάμεις του Άσαντ κατέλαβαν την πόλη Μάνμπιτζ

Οι κάτοικοι στο Μάνμπιτζ πανηγυρίζουν καθώς βλέπουν τον συριακό στρατό με τις πλάτες του Πούντιν να μπαίνει στην πόλη τους και να βάζει φρένο στα σχέδια εθνοκάθαρσης του Ερντογάν. 

Ρωσικά και συριακά τεθωρακισμένα μπαίνουν μέσα στην εγκαταλελειμμένη βάση των ΗΠΑ, την ώρα που αμερικανικό κονβόι διασταυρώνεται με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε έναν δρόμο λίγα μέτρα πιο κάτω.

Η προέλαση του Άσαντ 

Οι δυνάμεις του Άσαντ έχουν καταλάβει στρατηγικές θέσεις στη Συρία. Σύμφωνα με τον χάρτη του ρωσικού υπουργείου Άμυνας οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις  έχουν υπό τον έλεγχο τους την πόλη Τάμπκα , το παρακείμενο αεροδρόμιο στην επαρχία της Ράκα, γέφυρες στον Ευφράτη και δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς. 

Επίθεση με όλμους από την Τουρκία 

Μπορεί ο Ερντογάν να κάνει πίσω στις επεκτατικές του βλέψεις σε σχέση με το Κομπάνι και την Μάνμπιτζ ωστόσο  οι δυνάμεις του συνεχίζουν τις επιθέσεις με όλμους.

Οι άμαχοι κατευθύνονται προς το Ιράκ

Οι δρόμοι του Συριακού Κουρδιστάν έχουν ποτίσει από το αίμα αθώων ανθρώπων . Ακρωτηριασμένα παιδιά και μητέρες τρέχουν να γλιτώσουν από τις εχθροπραξίες των τουρκικών δυνάμεων. Κατευθύνονται προς το Ιράκ.

Ο πόλεμος στον θύλακα του  Ιντλίμπ δεν έχει τέλος. Θεωρείται πόλη κλειδί καθώς συνορεύει με την Τουρκία κι από αυτήν διέρχονται μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, που οδηγούν από το Χαλέπι στη Χάμα και τη Δαμασκό και δυτικά προς τη Λαττάκεια. 

Πρώην τζιχαντιστές και Σύρους αντάρτες επιστρατεύει ο Ερντογάν

Εξτρεμιστές, αιμοδιψείς, με άσβεστο μίσος για τους Κούρδους. Οι σύμμαχοι του Ερντογάν είναι αποφασισμένοι να πεθάνουν για χρήματα και εξουσία.

«Χιλιάδες άνδρες στην πλειοψηφία τους Άραβες και Τουρκομάνοι εκπαιδεύτηκαν, εξοπλίστηκαν και πληρώθηκαν από την Άγκυρα για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης”» μετέδωσε το France 24.

Οι μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία έφτασαν πολύ κοντά στα αμερικανικά στρατεύματα, δυτικά της πόλης Άιν Ίσα στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες όμως έδειξαν αμέσως τα δόντια τους.

Οι μισθοφόροι του Ερντογάν αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν άρον άρον. Στο παιχνίδι πάντως μπαίνουν και πρώην τζιχαντιστές. Είναι πολύ καλά στημένο. Βίντεο φρίκης κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Μια ομάδα ακτιβιστών στις υπό κουρδικό έλεγχο περιοχές ταυτοποίησε τουλάχιστον 40 πρώην τζιχαντιστές μεταξύ των ανταρτών που εκπαίδευσε η Άγκυρα. 

Τα Ηνωμένα Έθνη καλούν την Άγκυρα να ερευνήσει εκτελέσεις Κούρδων μαχητών στη Συρία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top