Τροχαίο Ηλιούπολη: Είδα δύο πόδια κάτω από το φορτηγό κι έτρεξα για βοήθεια

Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο που έγινε το δυστύχημα

Το ρολόι έδειχνε 09:20 το πρωί. Στην οδό Αστυδάμαντος, το φορτηγό τροφοδοσίας βρίσκεται όπως κάθε πρωί για να παραδώσει προϊόντα σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα συμβεί στη συνέχεια. 

Τραγικό δυστύχημα στην Ηλιούπολη: Φορτηγό καταπλάκωσε οδηγό

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο 50χρονος οδηγός του φορτηγού, πατέρας τεσσάρων παιδιών, είδε το όχημα πως άρχιζε να τσουλάει στην κατηφόρα. Χωρίς να το σκεφτεί και βλέποντας ότι κατευθύνεται ανεξέλεγκτο στο σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται εκεί, μπήκε μπροστά για να το συγκρατήσει με το σώμα του. 

Το βαρύ όχημα όμως τον παρέσυρε, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να βρεθεί κάτω από την αριστερή του ρόδα και να βρει ακαριαίο θάνατο. 

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί προκαλούν ανατριχίλα. 

«Είδα το φορτηγό σταματημένο στη γωνία και παντού αίματα», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γκούμα μια κάτοικος της περιοχής. Στο μυαλό της έρχεται ξανά η εικόνα που αντίκρισε και βάζει τα κλάματα. 

«Είδα πόδια κάτω από το φορτηγό και κατάλαβα ότι ο άνθρωπο χρειαζόταν βοήθεια. Έτρεξα πίσω στο κατάστημα για να πάρω τηλέφωνο το 166», είπε μια υπάλληλος του σούπερ μάρκετ. 

Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο οδηγός μπήκε μπροστά στο αυτοκίνητό του. 

«Ήταν πολύ ευσυνείδητος. Είδε τι επρόκειτο να συμβεί και επειδή ξέρει πως εδώ κοντά είναι το σχολείο και κινούνται κόσμος και περαστικοί, προσπάθησε με κάποιον τρόπο να το σταματήσει», πρόσθεσε η υπάλληλος του σούπερ μάρκετ. 

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Αμέσως έφτασαν ασθενοφόρα, περιπολικά και οχήματα της πυροσβεστικής. 

Σε βίντεο που τράβηξε κάτοικος της περιοχής κι εξασφάλισε το Star καταγράφονται οι πρώτες στιγμές από την άφιξη των πυροσβεστών στο σημείο του δυστυχήματος. 

Σκύβουν κάτω από τις ρόδες και βλέπουν το σώμα του άτυχου άνδρα. Όταν καταφέρνουν να τον απεγκλωβίσουν βρίσκονται μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του νεκρού άνδρα. 

Σε απόσταση αναπνοής από το σημείο υπάρχει ένα σχολείο. Ευτυχώς την ώρα του δυστυχήματος τα παιδιά βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες και έκαναν μάθημα, διαφορετικά πιθανόν να είχαμε κι άλλα θύματα. 

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν στο Star πως στο σημείο έχουν γίνει και άλλα ατυχήματα, προσθέτοντας ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο που βρίσκεται κοντά στο σούπερ μάρκετ

Την Τετάρτη το πρωί οι γονείς των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης που βρίσκεται απέναντι από το σούπερ μάρκετ, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Αυτό που ζήτησαν ήταν να μην γίνονται φορτοεκφορτώσεις τις ώρες που οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν από το σχολείο, τονίζοντας ότι είναι καθημερινός ο κίνδυνος να τραυματιστεί κάποιος μαθητής ή κάποιος γονιός από ένα βαρύ όχημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top