Παραλύει η χώρα την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από αύριο η χώρα, λόγω της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, να λάβουν μέρος στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η κεντρική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ. της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Για την ίδια ημέρα στάση εργασίας έχει κηρύξει και η ΑΔΕΔΥ από τις  11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Καλεί μάλιστα τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Νέα 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη - Στάση εργασίας από ΑΔΕΔΥ

Δήμος Αθηναίων: Ποιες υπηρεσίες κλείνουν την Πέμπτη

Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 το Μετρό (γραμμές 2 & 3) δε θα λειτουργήσει λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων. Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΗΣΑΠ, ενώ οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 12:00 - 15:00 την Πέμπτη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 09:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 22:00 ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2 & 3) θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών έχει επίσης εξαγγείλει δύο 24ωρες απεργίες για την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Οκτωβρίου

Αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων του ΗΣΑΠ και του Τραμ για το αν θα συμμετέχουν στην απεργία. 

Τι θα γίνει με τα σχολεία

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, η ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας. Η ΟΛΜΕ κήρυξε διευκολυντική στάση εργασίας 11πμ – 2μμ για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ωράριο.

Η ΔΟΕ και οι δάσκαλοι θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και άλλα σωματεία, στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Διοργανώνει παράλληλα από κοινού με την ΟΛΜΕ συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019 στις 13.00 στο υπουργείο Παιδείας, με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού.

Απεργούν και οι εργαζόμενοι στις Τράπεζες

Νέα εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν και οι δημοσιογράφοι.  

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top