Μεγάλη καταστροφή στο «Olympic Champion» - 15 νταλίκες κάηκαν ολοσχερώς

Ξύπνησαν μνήμες του «Norman Atlantic»

Τρόμαξαν το πρωί του Σαββάτου οι επιβάτες του πλοίου «Olympic Champion», που εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα-Βενετία. Το γκαραζ του πλοίου τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την αναχώρηση του από το λιμάνι. Αμέσως σήμανε συναγερμός προκειμένου επιβάτες και πλήρωμα να αποβιβαστούν με ασφάλεια

Με 538 επιβάτες και 75 άτομα πλήρωμα το πλοίο τυλίχθηκε στις φλόγες, λίγα λεπτά μετά τον απόπλου του από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

«Μας ξύπνησαν από την καμπίνα μας, πήγαμε κάτω και το πλήρωμα, με άριστες εντολές, κατευθυνθήκαμε προς την έξοδο του καραβιού» δηλώνει οδηγός νταλίκας στην κάμερα του STAR.

Ο καπετάνιος του πλοίου έδωσε εντολή στο πλήρωμα το φλεγόμενο πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης. Πλωτά σκάφη του λιμενικού, ρυμουλκά και πυροσβεστικά οχήματα ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη ακόμα αιτία σε δύο φορτηγά στο τέταρτο γκαράζ, που βρίσκεται κοντά στην πλώρη του πλοίου. 

Δύο επιβάτες με αναπνευστικά προβλήματα

Οι επιβάτες κατέβηκαν από το πλοίο με ασφάλεια. Μόνο δύο παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται, για ένα 80χρονο Έλληνα και έναν Γερμανό ο οποίος έφερε μικρό έγκαυμα στο πόδι. 

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματογνώμονες της εταιρείας βρέθηκαν στο κατεστραμμένο γκαράζ του πλοίου για να κάνει έλεγχο στις καμένες νταλίκες.

Η αποτίμηση της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με την αποτίμηση των ζημιών έχουν καεί ολοσχερώς 15 νταλίκες και περίπου 10 στον αριθμό έχουνε υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές. Επίσης έχουν καταστραφεί φορτία με ευπαθή προϊόντα όπως τυριά, γιαούρτια κ.ά.

Οι επιβάτες φιλοξενούνται από το πρωί στην αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας, με τους περισσότερους να αναχωρούν μετά τις 11 το βράδυ με πλοία της ίδιας εταιρείας αλλά και πλοία της γραμμής, ενώ τους έχουν επιστραφεί τα χρήματα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top