Πάτρα: «Γλίτωσα το παιδί μου στο παραπέντε»

Τι λέει η μητέρα του 16χρονου στο star.gr - Το γράμμα στους συμμαθητές του

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του 16χρονου μαθητή από την Πάτρα, ο οποίος αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή του μετά από το bullying που δέχθηκε από συμμαθητή του. 

Σοκ στην Πάτρα: 16χρονος μαθητής αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει λόγω bullying

Όπως είπε η μητέρα του μαθητή στον ΑΝΤ1 όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη. Η ίδια την Παρασκευή παρατήρησε μια αλλαγή στη διάθεση του γιου της, προσπάθησε να μάθει τι του είχε συμβεί, ωστόσο εκείνος ήταν αρκετά φορτισμένος και δεν ήθελε να το συζητήσει. 

«Του έδωσα τον χώρο και τον χρόνο για να μου μιλήσει όποτε το ένιωθε ο ίδιος. Έτσι κι έγινε. Μου είπε ότι είχε μια λογομαχία με έναν συμμαθητή του, η οποία κατέληξε σε καβγά κι εκείνος τον χτύπησε άσχημα», είπε η μητέρα. 

Stop στο bullying από την κυβέρνηση με τον «εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης»

Ακολούθησε η διαπόμπευση του μαθητή στο διαδίκτυο και ο 16χρονος ένιωσε ανήμπορος να διαχειριστεί όλη αυτή την κατάσταση, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να κάνει κακό στον εαυτό του. 

Γλίτωσα το παιδί μου στο παραπέντε. Το αποκορύφωμα ήταν η φωτογραφία που ανέβασε ο συμμαθητής του γιου μου στο διαδίκτυο. Η φωτογραφία αυτή παρουσίαζε εμένα ως ζώο, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά ήταν πολύ σεξιστική και νομίζω ότι δε θα τη δημοσίευε ούτε ένας ενήλικας, είπε η μητέρα στο star.gr.

Σύμφωνα με την ίδια οι δύο συμμαθητές δεν είχαν καμία διαφορά, γνωρίστηκαν στο καινούργιο τους σχολείο και μάλιστα στην αρχή είχαν άριστες σχέσεις και κάθισαν μάλιστα και στο ίδιο θρανίο. Ένα λεκτικό πείραγμα κατέληξε στο να δεχθεί επίθεση ο 16χρονος μαθητής, με τα σημάδια από τις μπουνιές που δέχτηκε να είναι ορατά στο σώμα του.

Ο συμμαθητής του 16χρονου τιμωρήθηκε από το σχολείο με διήμερη αποβολή, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να εξαπολύσει νέες απειλές εναντίον του γράφοντας στο διαδίκτυο πως «το πάρτι τώρα αρχίζει». 

Η μητέρα μάλιστα με παράπονο τόνισε πως δεν έχει γίνει καμία ενέργεια, τόσο από το σχολείο, όσο και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και επεσήμανε πως η τιμωρία δεν μπορεί να είναι η αποβολή.

Δεν πιστεύω πως αυτή είναι η λύση στο πρόβλημα. Το  σχολείο δεν είναι σωφρονιστικό ίδρυμα. Συζήτηση χρειάζονται τα παιδιά, καλύτερη επικοινωνία για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις, πρόσθεσε. 

O 16χρονος με ένα γράμμα του προς τους συμμαθητές του, ξεκαθαρίζει πως δε θέλει τίποτε άλλο παρά μόνο τη γαλήνη, μέσα στην οποία είχε μάθει να ζει έως σήμερα. 

«Θέλω να ξέρετε πως στο σχολείο δεν ήρθα για να δημιουργήσω πρόβλημα, ούτε ταραχή. Ήρθα με τις καλύτερες προοπτικές θέλοντας αυτά τα τρία χρόνια που θα ‘μαστε μαζί να μείνουν ως μία καλή ανάμνηση που θα μας συντροφεύει στο υπόλοιπο της ζωής μας. Δεν είμαι ούτε μάγκας, ούτε νταής. Μα πιο πολύ απ' όλα δεν είμαι τρελός», γράφει ο 16χρονος.

Στο γράμμα δίνει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων, σημειώνοντας πως όλα ξεκίνησαν όταν ο συμμαθητής του αποκάλεσε τη μητέρα του «ζώο». Εκείνος του ζήτησε να μην ξαναπροσβάλει τη μητέρα του.

Δεν τον προσέβαλε, δεν τον απείλησε και κυρίως δεν του επιτέθηκε, κάτι που έκανε εκείνος την επόμενη μέρα, οδηγώντας τον να χάσει την ψυχραιμία του. 

«Θα μπορούσα να είχα πάει να τον βρω στον δρόμο και να τον είχα χτυπήσει. Κι όμως, δεν το έκανα όχι επειδή δεν έχω τη δύναμη ή επειδή φοβήθηκα αλλά διότι είμαι κατά της βίας και υπέρ του διαλόγου. Δεν είμαστε ζούγκλα για να τρώει ο ένας τις σάρκες του άλλου, είμαστε άνθρωποι με λογική, αξιοπρέπεια και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον», συνεχίζει στο γράμμα του ο μαθητής.

Όταν όμως ο συμμαθητής τον διαπόμπευσε στο Instagram με μια φωτογραφία, ένιωσε να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. 

«Θέλω να ζητήσω συγνώμη απ' όλους σας, εάν σας στεναχώρησα ή σας προβλημάτισα. Δεν ήρθαμε γι' αυτόν τον σκοπό στο σχολείο. Θέλω να ξέρετε όλοι σας ότι νιώθω πολύ καλά και δεν έχω παράπονο από κανέναν. Θέλω να είστε όλοι πάντα καλά...», καταλήγει στο γράμμα του ο 16χρονος.

Όμως ακόμα και αυτή του η προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να λήξει το θέμα δεν βρήκε ανταπόκριση. Όπως είπε η μητέρα του στο star.gr υπήρξαν κάποιοι συμμαθητές του που συνέχισαν τις λεκτικές επιθέσεις εναντίον του, παίρνοντας το μέρος του θύτη, ενώ εκείνος δεν έχει δείξει να μετανιώνει για ό,τι έκανε. 

«Δυστυχώς ο νεαρός δεν έχει ζητήσει συγγνώμη, ενώ ούτε και οι γονείς του επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας», είπε η μητέρα. 

Πάντως ο 16χρονος δε θέλει να φύγει από το σχολείο του, αν και του είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να βρίσκεται εκεί. Πιστεύει πως ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα κακό και πως η φυγή δεν είναι η λύση. 

«Είναι ένα παιδί που κρατάει πολλά μέσα του, όμως μπορώ να πω ότι έχουμε μια καλή επικοινωνία. Αυτό που θέλει είναι την ηρεμία του, να συνεχίσει τα μαθήματά του και να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα. Είναι ένα παιδί που δεν μπλέκεται σε καβγάδες, δεν τους αρέσουν οι τσακωμοί. Όνειρό του είναι να σπουδάσει για να μπορέσει να βοηθήσει τον αδελφό του που αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα υγείας», είπε η μητέρα.

Oι γονείς του μαθητή κατήγγειλαν στον εισαγγελέα Πάτρας τον ξυλοδαρμό του γιου τους από τον συμμαθητή του, αλλά και τη διαδικτυακή διαπόμπευσή του μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης και υπέβαλαν μήνυση.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top