Stop στο bullying από την κυβέρνηση με τον «εκπαιδευτικό εμπιστοσύνης»

Στόχος οι μαθητές να εκμυστηρεύονται όσα βιώνουν στο σχολείο

Τέλος στη μάστιγα του σχολικού εκφοβισμού θέλει να βάλει το υπουργείο Παιδείας καθιερώνοντας τον θεσμό του «εκπαιδευτικού εμπιστοσύνης». 

Οι μαθητές θα μπορούν να απευθύνονται σε αυτόν και να του εκμυστηρεύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μέσα στο σχολείο, χωρίς να φοβούνται και να κλείνονται στον εαυτό τους ή χωρίς να κάνουν τα ίδια κακό στον εαυτό τους. 

Γονείς και καθηγητές  βλέπουν με θετικό μάτι την πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, όμως πώς ένας εκπαιδευτικός θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαθητών του και να ξεκλειδώσει τις ψυχές τους για να τους βοηθήσει;

«Ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι πιο οικείος στους μαθητές, δηλαδή να έχει τον τρόπο να είναι πιο οικείος, πάντοτε με το σεβασμό που πρέπει να δημιουργείται μεταξύ του εκπαιδευτικού και του μαθητή , αλλά να είναι πιο οικείος. Θα πρέπει να έχουν μια τέτοια ηλικία που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στους μαθητές παρακολουθώντας και τις σύγχρονες εξελίξεις , τις συνήθειές τους, την καθημερινότητά τους για να μπορούν να τους προσεγγίσουν πιο αποτελεσματικά», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Μαλαγάρης. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top