Καρδίτσα: Η πόλη του ποδηλάτου τιμά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Δράσεις και ενέργειες για εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης

ποδήλατα στην Καρδίτσα

Η Καρδίτσα, η πόλη του ποδηλάτου, τιμά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16 με 22 Σεπτεμβρίου), προωθώντας τη βιώσιμη κινητικότητα με διάφορους τρόπους, όπως με οργανωμένο δίκτυο ποδηλατοδρόμων, δημοτικά ποδήλατα, δράσεις ενημέρωσης των δημοτών και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για μελλοντικούς χρήστες).

Η νεοεκλεγείσα δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Τσιάκο, προσπαθεί να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τις δράσεις και τις ενέργειες που αφορούν στη χρήση ποδηλάτου και γενικά εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Σειρά εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 

Το πρωί της Δευτέρας 16/9, οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σε συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών. Στις 11 π.μ. έγινε λαμπαδηδρομία η οποία ξεκίνησε συμβολικά από το κτίριο όπου στεγάζεται ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών και κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου και βρισκόταν στημένος ο βωμός και άναψε η φλόγα από τους Εθελοντές αιμοδότες. Ταυτόχρονα στην κεντρική πλατεία βρισκόταν η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας με επικεφαλής τον Δ/ντη της αιμοδοσίας κ. Κ. Αθανασίου και γινόταν εθελοντική αιμοδοσία . 

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

 

Πρωί

08.30 Χρωματίζουμε την πόλη μας, εκδήλωση στο Αθλητικό Πάρκο, με τον χρωματισμό του πεζοδρομίου επί της οδού Αλ. Παναγούλη, με τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου, σε συνεργασία με τις Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας

09.00 Δενδροφύτευση στον προαύλειο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αγγελική Βαρελά» από μαθητές του 9ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου, , σε συνεργασία με το Τμήμα Συντήρησης Χώρων Πρασίνου της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου.

10.00 Μάθημα με θέμα «Ασφαλές Περπάτημα και Ποδηλασία» στους μαθητές της 5ης και 6ης τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, από το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας.

10.00 Ομιλία με θέμα «Φυσική άσκηση, υγεία και σωστή διατροφή στους νέους», από τον Θανάση Χασιαλή καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ υποψήφιο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη Βασιλική Βάρρα, Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, για τα παιδιά της Α’ Λυκείου, του 2ου Γενικού Λυκείου, του 1ου ΕΠΑΛ, του 2ου ΕΠΑΛ και του Μουσικού Λυκείου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας

Απόγευμα

15.00-20.00 Όλη η πόλη μεταμορφώνεται σε μουσείο με διάσπαρτα έργα τέχνης ντόπιων καλλιτεχνών! Οι υπαίθριοι κατανεμητές τηλεφωνίας, είναι ο καμβάς όπου χρώμα, ζωντάνια και όμορφες εικόνες θα πάρουν τη θέση του άχαρου γκρίζου, από καλλιτέχνες της πόλης μας.

«Ο Δήμος Καρδίτσας προκρίθηκε στους τρεις πρώτους δήμους πανευρωπαϊκά»

Στη συνέχεια άρχισαν οι κεντρικές εκδηλώσεις της Εβδομάδας με  τον χαιρετισμό του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.  Ο Δήμαρχος υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Όπως γνωρίζετε, ο Δήμος Καρδίτσας προκρίθηκε στους τρεις πρώτους δήμους πανευρωπαϊκά στο διαγωνισμό της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”. Ο Δήμος βραβεύθηκε με άλλους 11 Δήμους, σε ειδική εκδήλωση στο κτίριο της παλιάς Βουλής, στην Αθήνα καταλαμβάνοντας την 1η θέση πανελλαδικά. Για το λόγο αυτό αποτελούμε το εθνικό επίκεντρο βιώσιμης κινητικότητας»

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από 16 έως και 22 Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Καρδίτσας συμμετέχει δυναμικά! Συνδιοργανώνουμε σήμερα την  17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντικής Αιμοδοσίας, διοργανώνουμε ακόμη  κατά τη διάρκεια της εβδομάδας: Συναυλία με τοπικά σχήματα, βράβευση επιχειρήσεων που προωθούν και στηρίζουν την εναλλακτική μετακίνηση στην πόλη αλλά και μείωση των δημοτικών τελών για αυτές τις επιχειρήσεις ως επιβράβευση για την επιλογή τους, πυροτεχνήματα και φαναράκια των ευχών και πολλά ακόμη δρώμενα που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. 

Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Με βάση το γεγονός ότι παρατηρείται μία στροφή προς την ηλεκτροκίνηση η οποία είναι φιλική στο περιβάλλον ο Δήμος Καρδίτσας 2ος στην Ελλάδα, μετά το Δήμο Ρεθύμνης βρίσκεται στη διαδικασία προμήθειας ενός σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο στην πόλη της Καρδίτσας και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες φόρτισης  τόσο των δημοτών, κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όσο και των επισκεπτών της περιοχής.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η Καρδίτσα να αναδειχτεί πανελλαδικά και γιατί όχι και πανευρωπαϊκά, ως πρωτοπόρα στην μετακίνηση με ποδήλατο, ως πρωτοπόρα στη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top