Μαρτυρία -ντοκουμέντο: «Πώς επιβίωσα οχτώ ώρες μόνος μέσα στο δάσος»

Τι ανέφερε στο Star ένας από τους πέντε που είχαν χαθεί στην Πάρνηθα

Πέντε νεαροί πήγαν χθες να εξερευνήσουν το σπήλαιο του Πανός στην Πάρνηθα, τους έπιασε όμως η νύχτα και χάθηκαν μέσα στο δάσος. Για τον εντοπισμό τους στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ. Ένας απ΄αυτούς μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Γιάννη Σωτηρόπουλο για την «Οδύσσεια», που πέρασε όλη τη νύχτα, μόνος του στο βουνό.

Παρέα χάθηκε στο σπήλαιο Πανός της Πάρνηθας- Εντοπίστηκαν σώοι και οι πέντε

Αντιθέτως, ο 26χρονος Βρετανός δεν στάθηκε τυχερός.

Νεκρός ο 26χρονος τουρίστας που είχε χαθεί στο Πάπιγκο

«Οταν είχα χαθεί, ένιωσα αρκετό άγχος για κάποιες καταστάσεις. Πήγαινα πίσω στο μονοπάτι και έβρισκα από το το είχα αφήσει» ανέφερε ο 22χρονος, ο οποίος ανήμερα των γενεθλίων του πήρε τα βουνά. 

Προσπαθήσαμε αλλά δε βρήκαμε το σπήλαιο Πανός. Στο γυρισμό χωριστήκαμε και έμεινα μόνος μου πίσω. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, νερό δεν είχα, φαί δεν είχα, έμεινα από μπαταρία, έκλεισε το κινητό μου, με τα παιδιά δεν είχαμε σωστή οργάνωση

Ο νεαρός φοιτητής έζησε το απόλυτο survivor. Eπί οχτώ ολόκληρες ώρες περιπλανιόταν μόνος του, μέσα στη νύχτα στο δάσος της Πάρνηθας, ψάχνοντας να βρεί το σωστό μονοπάτι. 

«Ακουλούθησα κάποια μονοπάτια, έβλεπα τα φώτα της πόλης, μέχρι που κάποια στιγμή βγήκα στο Μενίδι, στον ναό της Παναγίας της Θεοτόκου. Ευτυχώς υπήρχε εκεί κόσμος σε αμάξια εκεί κοντά και με μάζεψαν» ανέφερε. 

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχαν εντοπιστεί από πυροσβέστες της ΕΜΑΚ οι υπόλοιποι τέσσερις φίλοι του.

Ειδικοί συμβουλεύουν: «Τα βουνά έχουν τους δικούς τους κανόνες» 

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι για την αποφυγή απρόπτων καταστάσεων, που μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις, το βουνό απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση, σεβασμό στη φύση και τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top