Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας για την κλοπή στη Λέρο

Ποιο είναι το πιθανότερο σενάριο

Συναγερμός επικρατεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), ανάμεσα στο οποίο φέρεται να περιλαμβάνονται δύο αντιαρματικά, πυρομαχικά, χειροβομβίδες και υλικό που προοριζόταν για υποβρήχιες καταστροφές. 

Στη Λέρο η αντιτρομοκρατική: Χάθηκε στρατιωτικό υλικό από μονάδα

Όπως μετέδωσε ο Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, δόθηκε εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου για άμεση διερεύνηση, ενώ εντολή για γενική κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

H κλοπή εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες ότι είναι το πιθανότερο να έγινε μεταξύ  Ιανουαρίου και άνοιξης 2019, αν και διαπιστώθηκε τις τελευταίες ημέρες. 

Ήδη έγιναν έρευνες σε πλοία και στρατόπεδα μήπως έχει μεταφερθεί σε αυτά το στρατιωτικό υλικό χωρίς να καταγραφεί, ενδεχόμενο που όσο περνούν οι ώρες φαίνεται να εξασθενεί. 

Στις έρευνες ενεπλάκη και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, αλλά οι αρμόδιες αρχές  θεωρούν πιθανότερο το σενάριο της παράνομης εμπορίας όπλων και όχι αυτό της τρομοκρατίας. 

Με δεδομένο ότι υπήρχαν αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην Υπηρεσία και ότι δε βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, εξετάζεται επίσης το σενάριο οι άγνωστοι δράστες να είχαν βοήθεια «από μέσα».      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top