Μαχαιρίτσας: Στο «φως» έγγραφα που αποδεικνύουν ελλείψεις στο Κ.Υ Μαγνησίας

Ο θάνατος του τραγουδοποιού αποκάλυψε το αλαλούμ στα ασθενοφόρα

Ο αιφνιδιαστικός θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έφερε στην επιφάνεια τις ελλείψεις που βάρυναν το μοιραίο βράδυ το Κέντρο Υγείας του νομού Μαγνησίας.  Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών συνδέει μάλιστα τις ελλείψεις με έναν άλλον θάνατο που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Της 14χρονης που στις 30 Αυγούστου έχασε τη ζωή της στο λούνα παρκ.

Δυστύχημα λούνα παρκ: «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία της 14χρονης Σεράινας

Ο απεσταλμένος του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, Λάμπρος Δεμερτζής, φέρνει στη δημοσιότητα έγγραφα που αποδεικνύουν τα προβλήματα βαρδιών αλλά και τις συχνές αναρρωτικές εργαζομένων στο συγκεκριμένο κέντρο.

Απάντηση ΕΚΑΒ σε ΠΟΕΔΗΝ για Μαχαιρίτσα: «Ασέβεια στη μνήμη του νεκρού»

Όπως φαίνεται, μία συγκεκριμένη εργαζόμενη οδηγός παίρνει συνεχώς αναρρωτικές άδειες. Από τις 19/6/2019 έχει πάρει δύο αναρρωτικές άδειες έως τις 3/9/2019 -εκτός των άλλων αδειών- και αναρρωτική άδεια από τις 3/9/19 έως τις 5/9/19. Το έγγραφο υπογράφει ο συντονιστής επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, Αλέξανδρος Ντουμανάκης. 

Όπως πληροφορήθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  η εν λόγω υπάλληλος απουσίαζε και το μοιραίο βράδυ του θανάτου του αγαπημένου καλλιτέχνη. Και πάλι όμως απομένουν πέντε οδηγοί για να καλύψουν τρεις οχτάωρες βάρδιες. Γιατί αυτό δεν συμβαίνει;

Αντιθέτως, όπως βλέπετε στο έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το Star, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Δημήτρης Ξηραδάκης με επιστολή του ζητά κάλυψη από το ΕΚΑΒ Λάρισας λόγω των πολλών αναρρωτικών της ίδιας οδηγού. 

Στις 4 και 27 το πρωί η κόρη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα καλεί στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού και αφού εκεί δεν υπήρχε βάρδια οδηγού ασθενοφόρου  ενημερώνεται το κέντρο της Λάρισας και διαβιβάζει στην συνέχεια στην κινητή μονάδα Βόλου. Το ασθενοφόρο έκανε 50 λεπτά να φτάσει. 

Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Λ. Μαχαιρίτσα μετά τον θάνατό του!

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του προέδρου των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Βόλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Την ώρα που πήγανε δεν είχε αναπνοή, δεν είχε σφυγμό, δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Είχε υποστάσεις το οποίο σημαίνει για εμάς ότι έχει επέλθει θάνατος από ώρα. Το κέντρο υγείας του Αλμυρού όταν θα ξεκινήσει για να πάει σε οποιοδήποτε περιστατικό παίρνει και γιατρό άρα λοιπόν αν υπήρχε και οδηγός του κέντρου υγείας Αλμυρού θα είχε πάει με γιατρό.

Σε λίγες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα της νεκροτομής για τον δημοφιλή καλλιτέχνη από την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεοντάρη. Ακόμη όμως και αν αυτά δείξουν πως η καθυστέρηση του ασθενοφόρου δεν έπαιξε ρόλο διότι ο θάνατος επήλθε σχεδόν αμέσως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να κινδυνεύσει ανά πάσα στιγμή ένας άλλος συμπολίτης μας που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε σωθεί αν δε λυθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα βαρδιών και αδειών του Κέντρου Υγείας Αλμυρού. 

Τι ισχύει με τις διακομιδές στην επαρχία 

Όπως μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα ασθνενοφόρα των Κέντρων Υγείας έχουν μόνο οδηγό. Μονάχα αν υπάρχει δυνατότητα συνοδεύει το περιστατικό ο γιατρός του Κέντρου Υγείας. Αυτό σημαίνει ότι σε ένα σοβαρό περιστατικό, όπως ήταν η περίπτωση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ακόμη και να φθάσει το ασθενοφόρο, δεν μπορούν ουσιαστικά να δοθούν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Αντίθετα, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, έχουν πλήρωμα δύο διασωστών. 

Διευκρινίζεται ότι τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας δεν υπάγονται στο ΕΚΑΒ, αλλά στις υγειονομικές περιφέρειες. Με αυτή τη διάσπαση αρμοδιοτήτων συχνά επικρατεί και γραφειοκρατικό μπάχαλο, πόσο μάλλον τώρα που οι διοικητές έχουν παραιτηθεί και οι νέοι δεν έχουν αναλάβει. 

Δείτε όσα μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top